Салата "Барби" яли ли сте? Ето я рецептата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
цвекло - 1 глава, малка
кромид лук - 1 малка, глава
кисели краставички - 4 - 7 бр. според големината
пушен бекон - 150 г
яйца - 3 бр.
магданоз - 2 - 3 стръка
черен пипер - 1 ч.л.
майонеза - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете цвеклото и яйцата и охладете. В купа нарежете всички продукти на малки кубчета. Подправете с черен пипер и сол, ако е необходимо. Добавете майонезата и разбъркайте до поемането и от продуктите. Охладете, преди сервиране поръсете с още малко магданоз.
Бележка: Рецептата за салата Барби е много известна в руската кухня. Заради интересния си розов цвят е подходяща за специални поводи с различна и ефектна визия. Основната съставка е цвеклото, от което идва и розовия цвят, яйцата, майонезата и киселите краставички също основно присъстват във всяка разновидност на тази рецепта.
Вариантите са много, с добавка на чушки, различен колбас, запържен лук или моркови, добавки по вкус и каквото има в хладилника. Тази салата с цвекло ще промени виждането ви за този не толкова харесван, но изключително полезен зеленчук. Опитайте, горещо ви я препоръчвам!
Източник: Блогът на Сия Рибагина
Добави Коментар