Така готвеше баба ми. Мързелива вечеря от няколко картофа
За тази рецепта не ви трябват много продукти: няколко картофа, брашно, яйца и лук. Въпреки това, ястието се оказва изненадващо вкусно! Семейството ще го изяде до последната троха и ще поиска още.
Най-мързеливата вечеря от няколко картофа!
Съставки:
Картофи – 700 г;
Яйца – 2 бр.;
Сол и подправки на вкус;
Брашно – 250 г;
Свинска мас или растително масло;
Лук – 2 бр.
Мързеливи кнедли с картофи Обелете картофите. Нарежете и сварете до пълна готовност. Отцедете цялата течност, посолете и пасирайте. Свинската мас се запържва в тиган. Когато мазнината се разтопи, добавете наситнения лук. Пържете до готовност. Вместо свинска мас можете да използвате обикновено растително масло.
Към охладените картофи добавете яйца, подправки на вкус, разбъркайте. Пресейте брашното. Замесете меко картофено тесто. Разточете тестото на въже. Нарежете го на произволни парчета. Сложете вода в тенджера да заври. Потопете картофени кнедли в него.
След като изплуват на повърхността, намалете котлона и гответе още 5 минути. Кнедлите се овкусяват със запържен лук и мас (или масло). Това е невероятно вкусно и просто! Никой досега не е отказвал такава вечеря! Сърдечни, вкусни картофени кнедли – най-мързеливата рецепта.
Добави Коментар