Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкъщи всички са луди по тези мързеливи банички с кайма, направете ги за неделната закуска!

Ключови думи: банички с кайма, неделна закуска, флагман, рецепта

Мързеливите баници са спасение за много кулинари. Този вид печиво се приготвя много бързо и се оказва вкусно. Защо мързеливите банички могат да се считат за спасение? Защото много хора работят до късно вечерта. Когато се прибера, нямам сили да готвя. А приготвянето на традиционни печива изисква много време. Трябва да омесите тестото, да го оставите да почине, да направите плънката и да изпечете пайовете. Мързеливият вариант се приготвя на тиган и без много месене. Разбира се, това ястие все още се различава от традиционните пайове.

Необходими съставки:
1 яйце
сол – 2 ч.л.
захар – 1 ч.л.
кефир – 500 мл
брашно
сода – 1 ч.л.
мляно месо – 500 г
лук – 1 бр.
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Разбийте едно яйце в купа, добавете лъжица сол и захар, налейте кефир и разбъркайте добре, докато песъчинките се разтворят. Изсипете брашното в кефира, за да можете да омесите гъсто тесто. Брашното се пресява предварително. Изсипете сода за хляб в тестото и смесете съставките отново. В това време лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата. Не забравяйте да посолите и поръсите с черен пипер плънката. От каймата оформяме малки кюфтенца. Загрейте олио в тиган и поставете малки парчета тесто върху повърхността. Върху тези питки се поставя кюфте и се покрива отгоре с останалото тесто.

Покрийте с капак и изпържете пайовете до златисто кафяво от двете страни. Можете също така да потопите котлетите в тестото и да ги изпържите в тиган по същия начин.

Препоръчително е към плънката да добавите подправки за месо и сух чесън за по-изразителен вкус.

1
Коментара по темата
1.
Да ви светна
10.03.2024 16:16:08
Казват се тиганички или лангидки, а не банички. Тестото е гъсто, но течно и се правят като със супена лъжица пускате от сместа в тиган със сгорещено олио
  Добави Коментар
Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама
Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена
Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри  Медведев се подигра със Зеленски и Фон дер Лайен Твърди, че европейските елити "избират смъртта"
PR експерт: Тандемът Борисов-Пеевски ще реши колко дълго да ни управлява кабинета „Желязков” Трябва да изминем пътя към еврозоната, за да затворим тази врата към големия съветски брат, който ни чака оттатък Черно море, каза Диана Дамянова Твърди, че е била опипвана от... Полицайка
Прави сензационен ход? Роналдо се завръща в Реал? Неочаквано високи температури в... Англия
Почина млад футболист Трагедия до България Неприятна случка с Гришо Димитров е любимец на много фенове по света, но има и недоброжелатели