Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкъщи всички са луди по тези мързеливи банички с кайма, направете ги за неделната закуска!

Ключови думи: банички с кайма, неделна закуска, флагман, рецепта

Мързеливите баници са спасение за много кулинари. Този вид печиво се приготвя много бързо и се оказва вкусно. Защо мързеливите банички могат да се считат за спасение? Защото много хора работят до късно вечерта. Когато се прибера, нямам сили да готвя. А приготвянето на традиционни печива изисква много време. Трябва да омесите тестото, да го оставите да почине, да направите плънката и да изпечете пайовете. Мързеливият вариант се приготвя на тиган и без много месене. Разбира се, това ястие все още се различава от традиционните пайове.

Необходими съставки:
1 яйце
сол – 2 ч.л.
захар – 1 ч.л.
кефир – 500 мл
брашно
сода – 1 ч.л.
мляно месо – 500 г
лук – 1 бр.
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Разбийте едно яйце в купа, добавете лъжица сол и захар, налейте кефир и разбъркайте добре, докато песъчинките се разтворят. Изсипете брашното в кефира, за да можете да омесите гъсто тесто. Брашното се пресява предварително. Изсипете сода за хляб в тестото и смесете съставките отново. В това време лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата. Не забравяйте да посолите и поръсите с черен пипер плънката. От каймата оформяме малки кюфтенца. Загрейте олио в тиган и поставете малки парчета тесто върху повърхността. Върху тези питки се поставя кюфте и се покрива отгоре с останалото тесто.

Покрийте с капак и изпържете пайовете до златисто кафяво от двете страни. Можете също така да потопите котлетите в тестото и да ги изпържите в тиган по същия начин.

Препоръчително е към плънката да добавите подправки за месо и сух чесън за по-изразителен вкус.

1
Коментара по темата
1.
Да ви светна
10.03.2024 16:16:08
Казват се тиганички или лангидки, а не банички. Тестото е гъсто, но течно и се правят като със супена лъжица пускате от сместа в тиган със сгорещено олио
  Добави Коментар
Перфектното шкембе Това ястие е кулинарна наслада "Ти си предател!" Ралица Паскалева порица Станислав Христакиев в Игрите 
Изневери на жена си, но после... Неверният съпруг бил публично унизен и накаран да носи срамни табели в оживен мол Отново е на пазара Вместо пръстен и сватба, актьорът Филип Буков изчегърта жената до себе си и пак е ерген
Загинал, бягайки от хотелската си стая Балконът бил неговия изход Разследващ журналист твърди, че Ружа Игнатова е жива, крие се в Русия Много хора, свързани с Кремъл, също са ползвали услугите на криптокралицата
Аржентински страсти в Дом на НХК Квартет „Либертанго“ и „Сбогом, Буенос Айрес“ в незабравима вечер Експерт: Изпращаме годината в несигурна за бизнеса обстановка
19-годишен се вряза с колата си в ограда на къща По чудо няма загинали  Има ли изход от парламентарната криза? БСП инициира разговори с пет групи Срещат се с депутати с ПП-ДБ, „Възраждане“, АСП, ИТН и МЕЧ
Ще бъде ли издадена Европейска заповед за арест на Стоян Мавродиев? Софийски градски съд заседава Късмет за Стрелеца, пари и любов за Скорпиона  Хороскоп за деня – 26 ноември 2024, вторник