Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкъщи всички са луди по тези мързеливи банички с кайма, направете ги за неделната закуска!

Ключови думи: банички с кайма, неделна закуска, флагман, рецепта

Мързеливите баници са спасение за много кулинари. Този вид печиво се приготвя много бързо и се оказва вкусно. Защо мързеливите банички могат да се считат за спасение? Защото много хора работят до късно вечерта. Когато се прибера, нямам сили да готвя. А приготвянето на традиционни печива изисква много време. Трябва да омесите тестото, да го оставите да почине, да направите плънката и да изпечете пайовете. Мързеливият вариант се приготвя на тиган и без много месене. Разбира се, това ястие все още се различава от традиционните пайове.

Необходими съставки:
1 яйце
сол – 2 ч.л.
захар – 1 ч.л.
кефир – 500 мл
брашно
сода – 1 ч.л.
мляно месо – 500 г
лук – 1 бр.
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Разбийте едно яйце в купа, добавете лъжица сол и захар, налейте кефир и разбъркайте добре, докато песъчинките се разтворят. Изсипете брашното в кефира, за да можете да омесите гъсто тесто. Брашното се пресява предварително. Изсипете сода за хляб в тестото и смесете съставките отново. В това време лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата. Не забравяйте да посолите и поръсите с черен пипер плънката. От каймата оформяме малки кюфтенца. Загрейте олио в тиган и поставете малки парчета тесто върху повърхността. Върху тези питки се поставя кюфте и се покрива отгоре с останалото тесто.

Покрийте с капак и изпържете пайовете до златисто кафяво от двете страни. Можете също така да потопите котлетите в тестото и да ги изпържите в тиган по същия начин.

Препоръчително е към плънката да добавите подправки за месо и сух чесън за по-изразителен вкус.

1
Коментара по темата
1.
Да ви светна
10.03.2024 16:16:08
Казват се тиганички или лангидки, а не банички. Тестото е гъсто, но течно и се правят като със супена лъжица пускате от сместа в тиган със сгорещено олио
  Добави Коментар
Правителственият "Еърбъс" лети за Оман да прибере освободените моряци Сред заложниците бяха капитан Любомир Чанев и старши помощникът му Данаил Веселинов Започват засилени проверки за пожарна безопасност на туристически обекти в цялата страна Министърът на туризма Мирослав Боршош ще работи активно с колегата му Даниел Митов от вътрешното ведомство
Бившият президент на Салвадор почина в изгнание Издъхна на 65-година възраст Почина последният жив член на The Band Новината беше потвърдена пред Rolling Stone от неговия дългогодишен приятел и колега Ян Хауст
Община Царево е против предложеното за разширение на ЗМ "Силистар" Разширението щяло да обхване имоти, чрез които се свързват двата полигона на съществуващата защитената местност Т. Йорданов към К.Костадинов: Колкото и да зяеш, тепърва ще става интересно, Коценце Голяма напрежение в НС
България е потресена от това зверство За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години Силен Черноморец 1919 завърши наравно със Спартак Варна Акулите са в отлична форма
Ресторантьори все още начисляват 9% ДДС, НАП ги хвана За седмица хазната е ощетена с над 1 млн. лв., отчетоха от приходната агенция Не режете картофите преди варене, защото... Професионални готвачи съветват да не режете картофите преди да ги сварите, макар това да изглежда по-лесно
Кметът Николай Димитров: Община Несебър изпълнява концепция за промяна на градския облик Ремонти и реконструкция на общински обекти се извършва във всички населени места Какви са актуалните цени на жилища в Бургас Достигат до 2200 евро на кв.метър