Турски готвач ми издаде тайната рецепта за най-вкусния шоколадов мус
Днес ви представяме рецепта за уникален шоколадов вкус, който всеки може да си приготви. Рецептата е на турски шеф готвач и е изключително лесна.
Ето и необходимите съставки:
20 гр какао
½ в.ч. топла вода
60 гр масло
200 черен шоколад
80 гр млечен шоколад
40 гр пудра захар
2 кутии сметана 35% масленост
Начин на приготвяне:
Сметаната и купата, в която ще бъдат разбити съставките, да се приберат в хладнилник, за;да изстинат, докато приготвяме останалата част.
Разбъркайте какаото и водата и оставете настрана да изстине. Шоколадите и маслото се разтапят на водна баня или в микровълнова печка и се оставя да изстине. Изстудените сметана и купа се вадят от хладилника. В купата се слага сметаната и пудрата захар и се разбива до пухкав крем с миксер на силна степен. Разбираме, че е готово, когато обърнем купата и кремът остане в нея. Добавяме какаото към разтопения шоколад и разбъркваме, след което ги прибавяме към пухкавия крем със сметаната. Важно – сместа задължително трябва да е изстинала, за да не втечни крема. С помощта на шпатула разбъркваме хубаво съставките и готовия мус слагаме в хладилника да стегне и изстине.
Да ви е сладко!