Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Риба, ама цаца: Това са тънкостите при пърженето ѝ

Ключови думи: цаца, пържене, тънкости

Лятото наближава и няма да е чудесно, ако не прекараме поне един ден на плажа под чадър, с бира в ръка и порция пържена цаца. Но знаете ли, че приготвянето на пържена цаца има своите собствени тънкости… и те започват още с избора на рибката. 

За целта изберете и купете по-големи цаци от магазина, защото се почистват по-лесно. Няма значение дали са пресни или замразени.

В повечето случаи замразената риба е леко осолена, така че не е необходимо да я осолявате. Ако се спрете на замразена цаца, не я размразявайте напълно, когато е наполовина замразена, тя се почиства лесно – само трябва да издърпате стомаха с палец и показалец и той лесно ще се отлепи. Ако рибата е много малка, не я почиствайте. Изплакнете добре и отцедете.

Има няколко начина за пържене на цаца. Можете просто да оваляте рибата в брашно и да я изпържите в сгорещена мазнина до готовност. Или можете да направите смес от една част пшенично брашно и една част царевично брашно, добавете малко сол и разбъркайте добре.

Потопете рибата в брашнената смес и изпържете, като внимателно я обръщате от време на време с решетъчна лъжица.

Има и друг начин - с клечки за зъби. На всяка клечка за зъби нанижете по 5 рибки през очите, оваляйте в брашно и изпържете. Обръщането е по-бързо и лесно. Сервира се с клечки за зъби. Изберете този метод, ако държите на естетиката на пържените цаца.

Много лесно и бързо ще изпържите цаца, ако използвате тиган с незалепващо дъно. Рибите се овалват в брашно и се нареждат в кръг отвън и отвътре, плътно един до друг. Поставете тигана на силен огън и залейте рибата с олио.

След няколко минути покрийте тигана с чиния или капак, отцедете внимателно мазнината и с помощта на чинията или капака обърнете рибата и я върнете в тигана.

Заливат се с отцедената мазнина и се пържат до готовност. Когато пържим цаца за какво да внимаваме? Когато пържите цаца, можете да следвате няколко съвета, за да я запазите цяла, хрупкава и вкусна. След като почистите и измиете рибата, отцедете добре.

Преди да се сложи в тавата се поръсва с брашно. Ако първо намажете цялата риба с брашно, тя пуска вода, слепва се и става на каша. Пържат се в сгорещено олио. Предпочитайте пържене в тиган, а не във фритюрник. Така става по-вкусно. Сервирайте с много лимон и студена бира. / jenata.blitz.bg

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ресторантьори и хотелиери излизат на протест в София Настояват за връщането на 9% ДДС за бранша Разтърсващ случай близо до Бургас: Юноша без книжка подкара кола с прекратена регистрация! Последва катастрофа Инцидентът става на фона на трагедията с малката Сияна и бунтуващото се родно общество
Виктор със силни думи в "Ергенът" Вики и Клаудия може да си тръгнат заедно от имението Кола горя в Бургаско Превозното средство се е самозапалило, каза собственикът
Софиянец опита да краде от Община Бургас, полицията го сгащи Младеж сви части от светофарна уредба  Празник е! Налице са много поверия Ако измиете лицето си и пиете изворна вода, може да подобрите здравето си, сочат предания
Невероятна трагедия в Доминиканската република При инцидент, починаха най-малко 79 души Кошмар за Реал Арсенал отнесе "кралете"
Земетресение удари Тайван Властите заявиха, че няма сигнали за щети или пострадали Какво време ни очаква? Над Черноморието на места ще превали слаб дъжд
Даниела от „Ергенът“ се уреди с диамантено колие, Мартин й подари много рокли и очила Той е моят магьосник, каза писателката, след като се върна от шопинг с Елвиса Земетресение с магнитуд 5,7 удари... Трус до бреговете на Япония и Тайван