Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Риба, ама цаца: Това са тънкостите при пърженето ѝ

Ключови думи: цаца, пържене, тънкости

Лятото наближава и няма да е чудесно, ако не прекараме поне един ден на плажа под чадър, с бира в ръка и порция пържена цаца. Но знаете ли, че приготвянето на пържена цаца има своите собствени тънкости… и те започват още с избора на рибката. 

За целта изберете и купете по-големи цаци от магазина, защото се почистват по-лесно. Няма значение дали са пресни или замразени.

В повечето случаи замразената риба е леко осолена, така че не е необходимо да я осолявате. Ако се спрете на замразена цаца, не я размразявайте напълно, когато е наполовина замразена, тя се почиства лесно – само трябва да издърпате стомаха с палец и показалец и той лесно ще се отлепи. Ако рибата е много малка, не я почиствайте. Изплакнете добре и отцедете.

Има няколко начина за пържене на цаца. Можете просто да оваляте рибата в брашно и да я изпържите в сгорещена мазнина до готовност. Или можете да направите смес от една част пшенично брашно и една част царевично брашно, добавете малко сол и разбъркайте добре.

Потопете рибата в брашнената смес и изпържете, като внимателно я обръщате от време на време с решетъчна лъжица.

Има и друг начин - с клечки за зъби. На всяка клечка за зъби нанижете по 5 рибки през очите, оваляйте в брашно и изпържете. Обръщането е по-бързо и лесно. Сервира се с клечки за зъби. Изберете този метод, ако държите на естетиката на пържените цаца.

Много лесно и бързо ще изпържите цаца, ако използвате тиган с незалепващо дъно. Рибите се овалват в брашно и се нареждат в кръг отвън и отвътре, плътно един до друг. Поставете тигана на силен огън и залейте рибата с олио.

След няколко минути покрийте тигана с чиния или капак, отцедете внимателно мазнината и с помощта на чинията или капака обърнете рибата и я върнете в тигана.

Заливат се с отцедената мазнина и се пържат до готовност. Когато пържим цаца за какво да внимаваме? Когато пържите цаца, можете да следвате няколко съвета, за да я запазите цяла, хрупкава и вкусна. След като почистите и измиете рибата, отцедете добре.

Преди да се сложи в тавата се поръсва с брашно. Ако първо намажете цялата риба с брашно, тя пуска вода, слепва се и става на каша. Пържат се в сгорещено олио. Предпочитайте пържене в тиган, а не във фритюрник. Така става по-вкусно. Сервирайте с много лимон и студена бира. / jenata.blitz.bg

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Съкровище в пясъка даде предимство на Виолета от Бургас и отбора й в „Живот на кантар“ Буквално в последните секунди червените успяха да наваксат изоставането и да отворят всичките катинари, за да вземат най-ценната седмична награда  Нечовешко: Дъщерята на Жизел Пелико също е била изнасилвана години наред Каролин Дариан подаде жалба
Има здравословен проблем Свързан със зъбите В голяма опасност е Интересна порода кучета може да изчезне
Виден бургазлия с ценни съвети Ето какво сподели машината в плуването Цанков Не се предават Залия и Деян са доста симпатична двойка
Подпали мрежата (СНИМКА 18+) Дени от Игрите се показа без горнище 82-годишен шофьор прегази дете Малкият пешеходец е в болница с опасност за живота
Самоуби се голяма звезда Екипът на "Спасители на плажа" потъна в траур Бургазлия му донесе късмет Кейн получи подарък от България и попиля защитата на Байер
Зеленски отмени пресконференция Приключиха разговорите между украинския президент и европейски лидери в Брюксел Почина много уважаван управленец Отиде си Димитър Тосев