Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Риба, ама цаца: Това са тънкостите при пърженето ѝ

Ключови думи: цаца, пържене, тънкости

Лятото наближава и няма да е чудесно, ако не прекараме поне един ден на плажа под чадър, с бира в ръка и порция пържена цаца. Но знаете ли, че приготвянето на пържена цаца има своите собствени тънкости… и те започват още с избора на рибката. 

За целта изберете и купете по-големи цаци от магазина, защото се почистват по-лесно. Няма значение дали са пресни или замразени.

В повечето случаи замразената риба е леко осолена, така че не е необходимо да я осолявате. Ако се спрете на замразена цаца, не я размразявайте напълно, когато е наполовина замразена, тя се почиства лесно – само трябва да издърпате стомаха с палец и показалец и той лесно ще се отлепи. Ако рибата е много малка, не я почиствайте. Изплакнете добре и отцедете.

Има няколко начина за пържене на цаца. Можете просто да оваляте рибата в брашно и да я изпържите в сгорещена мазнина до готовност. Или можете да направите смес от една част пшенично брашно и една част царевично брашно, добавете малко сол и разбъркайте добре.

Потопете рибата в брашнената смес и изпържете, като внимателно я обръщате от време на време с решетъчна лъжица.

Има и друг начин - с клечки за зъби. На всяка клечка за зъби нанижете по 5 рибки през очите, оваляйте в брашно и изпържете. Обръщането е по-бързо и лесно. Сервира се с клечки за зъби. Изберете този метод, ако държите на естетиката на пържените цаца.

Много лесно и бързо ще изпържите цаца, ако използвате тиган с незалепващо дъно. Рибите се овалват в брашно и се нареждат в кръг отвън и отвътре, плътно един до друг. Поставете тигана на силен огън и залейте рибата с олио.

След няколко минути покрийте тигана с чиния или капак, отцедете внимателно мазнината и с помощта на чинията или капака обърнете рибата и я върнете в тигана.

Заливат се с отцедената мазнина и се пържат до готовност. Когато пържим цаца за какво да внимаваме? Когато пържите цаца, можете да следвате няколко съвета, за да я запазите цяла, хрупкава и вкусна. След като почистите и измиете рибата, отцедете добре.

Преди да се сложи в тавата се поръсва с брашно. Ако първо намажете цялата риба с брашно, тя пуска вода, слепва се и става на каша. Пържат се в сгорещено олио. Предпочитайте пържене в тиган, а не във фритюрник. Така става по-вкусно. Сервирайте с много лимон и студена бира. / jenata.blitz.bg

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Нападнаха и ограбиха 15-годишно момче на улица в Стара Загора Заради 44 лева Ограничават движението на главен път в Сунгурларско Временната организация се въвежда до 17 април
Откриват изложбата „Фантастични умове“ - посветена на олимпийците по науки и ръководителите им Експозицията ще бъде открита от 14.00 часа в Културен дом НХК Шофьор се опита да подкупи полицай, даде му 15 лв. за семки и бонбонки Пробутването на дребния рушвет му излезе много солено
Какви ангажименти пое кметът на Царево пред жителите на с. Кости Предстоят ремонти на читалището и пътя до селото Тийнейджър припадна на улицата след пушене на вейп Младежът е приет в болницата в Разград
Контрабандни монети и металотърсач откриха митническите служители в Бургас Те са били намерени при проверка на морски контейнер Датата на раждане определя съдбата: Родените след това число се сблъскват с повече трудности Възможно е дори пътят им да зависи от конкретната дата на раждане
ПОТРЕСАВАЩО ВИДЕО: Мъж се хвърля пред колите на булевард в София Човекът видимо не е добре, споделят в социалните мрежи Целият пропит с шоколадов сироп, а всяка хапка е наслада! Направете този неустоим сладкиш Негрита Продуктите ги има във всяка кухня! 
Държавата не може да даде заплатите, които вдигна. Бизнесът обаче плаща ЕС щял да отговори твърдо, ако САЩ играел несправедливо Фон дер Лайен с изказване