Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С 3 яйца и половинка мляко става цял килограм кремообразна наслада с вкус на сладолед

Ключови думи: торта, сладкиш с крем, флагман

Тази вкусна торта, напомняща най-вкусния ванилов сладолед от детството, е невероятно апетитна – топи се в устата ви, а деликатният и фин вкус на крема напомня за най-добрите дни от миналото. Може да си приготвите необичайния крем-сладкиш много бързо и лесно, от налични продукти във всяка кухня и без фурна. Крайният резултат е повече от 1 кг вкусен десерт ! Ето рецептата за вкусния крем-сладкиш с вкус на сладолед :

Необходими продукти:
Правоъгълни бисквитки (всякакви) – 18 бр (100 гр)
Прясно мляко – 700 мл
Яйца – 3 бр. (165 г)
Захар – 150 г (7,5 с.с.)
Ванилова захар – 10 г (1 пакетче)
Царевично нишесте – 70 г (2,5 супени лъжици с качул)
Крема сирене (фина извара) – 150 гр.
за сервиране – малко пудра захар

Начин на риготвяне:
В тенджера смесете една трета от млякото, яйцата, захарта, ваниловата захар, нишестето. Изсипете останалото мляко в тази смес. Поставете на котлона, за да заври.

Когато кремът заври, намалете котлона и оставете да къкри няколко минути, докато кремът се сгъсти и на повърхността му се появят мехурчета. Отстранете от огъня, прехвърлете в удобен съд и покрийте със стреч фолио в контакт с крема, за да предотвратите образуването на коричка. Оставете да се охлади напълно (до стайна температура).

Когато кремът е със стайна температура, добавете към него малко крема сирене, което също трябва (!) да е със стайна температура. В този случай кремът няма да се пресече. С миксер разбийте масата на няколко пъти, добавяйки все повече и повече крема сирене.

Кремът е готов, време е да оформим сладкиша! Поставете 9 бисквитки на дъното на формата.

Изсипете и изравнете хубаво крема отгоре. Покрийте с останалите бисквитки. Пъхнете в хладилника за поне 3-4 часа (за предпочитане през нощта).

Поръсете с пудра захар, когато сервирате. Сладкишът е много удобен за нарязване на порции заедно с бисквитките. Опитайте – наистина има добър вкус!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сексолог с разтърсващи думи: Има двойки, които... Не правят секс с години Обра точките на 55 години (СНИМКА) Джей Ло показа отлична форма по бански
Китайци вбесиха Наско Сираков? Не оцениха Алекс Колев... "Спайдърмен" каза "не" на алкохола От над 2 години
Германия пред дилема да забрани фойерверките след 5 смъртни случая на Нова година Мощни нелегални фойерверки и липса на контрол оставиха след себе си жертви и десетки пострадали  Диво животно се разхожда пред БНБ Лисица броди из столицата
Урсула фон дер Лайен е болна от... Тежка пневмония Почина бележит писател Отиде си Дейвид Лодж
78-годишна жена бе пометена от автомобил В Пазарджик Калфин: Политиците да се обединят срещу бедността, целта им не може да е еврозоната Бившият вицепремиер припомни как при приемане на плоския данък политиците са се оправдавали, че така щели да привлекат инвестиции
Отиде си Димитър Манов, президентът изрази съболезнования на близките на големия хореограф Напусна ни всеотдаен преподавател и творец със забележителна дарба, коментира за него Румен Радев Шок за Новак Джокович Падна от 293-ия в АТП