Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С 3 яйца и половинка мляко става цял килограм кремообразна наслада с вкус на сладолед

Ключови думи: торта, сладкиш с крем, флагман

Тази вкусна торта, напомняща най-вкусния ванилов сладолед от детството, е невероятно апетитна – топи се в устата ви, а деликатният и фин вкус на крема напомня за най-добрите дни от миналото. Може да си приготвите необичайния крем-сладкиш много бързо и лесно, от налични продукти във всяка кухня и без фурна. Крайният резултат е повече от 1 кг вкусен десерт ! Ето рецептата за вкусния крем-сладкиш с вкус на сладолед :

Необходими продукти:
Правоъгълни бисквитки (всякакви) – 18 бр (100 гр)
Прясно мляко – 700 мл
Яйца – 3 бр. (165 г)
Захар – 150 г (7,5 с.с.)
Ванилова захар – 10 г (1 пакетче)
Царевично нишесте – 70 г (2,5 супени лъжици с качул)
Крема сирене (фина извара) – 150 гр.
за сервиране – малко пудра захар

Начин на риготвяне:
В тенджера смесете една трета от млякото, яйцата, захарта, ваниловата захар, нишестето. Изсипете останалото мляко в тази смес. Поставете на котлона, за да заври.

Когато кремът заври, намалете котлона и оставете да къкри няколко минути, докато кремът се сгъсти и на повърхността му се появят мехурчета. Отстранете от огъня, прехвърлете в удобен съд и покрийте със стреч фолио в контакт с крема, за да предотвратите образуването на коричка. Оставете да се охлади напълно (до стайна температура).

Когато кремът е със стайна температура, добавете към него малко крема сирене, което също трябва (!) да е със стайна температура. В този случай кремът няма да се пресече. С миксер разбийте масата на няколко пъти, добавяйки все повече и повече крема сирене.

Кремът е готов, време е да оформим сладкиша! Поставете 9 бисквитки на дъното на формата.

Изсипете и изравнете хубаво крема отгоре. Покрийте с останалите бисквитки. Пъхнете в хладилника за поне 3-4 часа (за предпочитане през нощта).

Поръсете с пудра захар, когато сервирате. Сладкишът е много удобен за нарязване на порции заедно с бисквитките. Опитайте – наистина има добър вкус!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Следващата седмица е повратна точка за 4 от зодиите От 17 до 23 февруари ни очаква период, изпълнен с позитивна енергия и вълнуващи възможности Санторини: Повишена деформация на земната повърхност Сеизмичната последователност в морския район на Анидро, между Санторини и Аморгос, е в относителен спад
Мъжете имат повече мераци към Виктор от "Ергенът", отколкото жените Със старта на новия сезон на "Ергенът" името на Виктор Русинов се оказа едно от най-често споменаваните в родния ефир Пенсията да стане поне 1000 лева За това настояват пенсионери 
Получи 1100 лева сметка за вода В стопанския двор до тях имало авария, която навъртяла рекордната сметка Вегани погнаха нова водеща на бТВ заради тази снимка Заради заклано прасе, мнозина я намразиха 
Има ново гадже, но го крие Това подсказва най-новата песен на певицата – „Сините ти очи“ Тази турска звезда заведе семейството си на скъпа почивка Плащат по 500 долара на вечер на Малдивите, ще останат там поне до март
Риалити звезди станаха родители Неделчо записва подкаст, докато Ния ражда Тази кифла от Ергенът е новата на милионера Гущеров Високата блондинка и милионерският син повече от два часа се забавляваха в заведение на малка уличка, успоредна до булевард Витоша
Спешни мерки след този бой ММС осъди хулиганските прояви Новият сезон на това предаване започна с разтърсваща история Първата мисия за сезона ги отведе в монтанското село Горна Вереница, където един 8-годишен герой и неговият всеотдаен дядо оцеляваха в стара, рушаща се къща