Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарязах 1 ябълка и 1 банан в тигана и залях със сместа и сладкишът беше готов за минутки

Ключови думи: сладкиш на тиган, ябълка, сладкиш с ябълка, рецепта, флагман

Рецептите за сладкиш  с едно яйце набират все по-голяма популярност. Това е разбираемо. Приготвянето на вкусни сладкиши за 10 минути е мечтата на всяка домакиня.  Този мързелив пай се състои от един банан и една ябълка. А сладко-кисел пълнеж перфектно допълва десерта.

Голямото предимство на тази рецепта е, че можете без фурна. Това е чудесно, когато нямате време. За първи път оцених всички предимства, когато се опитах да направя плодов пай в страната. Съпругът ми и аз отидохме там за уикенда, а сутринта искахме нещо за чай. Оттогава това изкушение е най- търсеното в нашето семейство.

Съставки

Банан 1 бр
ябълка 1бр
Захар 85 гр
Яйце 1 бр
Слънчогледово олио 60 мл
Мляко 100 мл
Пшенично брашно 150 гр
Бакпулвер 12 гр
Бял винен оцет 1 супена лъжица
Масло 10-20 гр
Сол 1 щипка
Ванилия 10 гр
Подготовка

Нарежете ябълката на тънки филийки, а банана – на филийки. Намажете дълбок тиган с диаметър 24-26 см с олио, поръсете с 1 с.л. захар и добавете плодове.

За тестото смесете яйцето, 60 г захар, слънчогледовото масло, ваниловата захар и солта, разбийте заедно
Изсипете млякото и разбъркайте. Постепенно добавете брашно, като внимателно разбивате бучките с бъркалка. В края добавете бакпулвера и оцета (може да се замени с ябълков сайдер), омесете тестото.

Изсипете тестото върху плодовете, поставете тигана на слаб огън и гответе, с капак, 20 минути.

Намажете плоска чиния със слънчогледово олио, покрийте тигана и внимателно го обърнете. Върнете пая в тигана. По този начин можете да го обърнете, без да го повредите. Гответе още 5 минути

След като извадите бързия пай от тигана, го оставете да се охлади леко. След това можете да го намажете със сладко и да украсите с кокос, шоколад и пресни плодове. Или просто яжте с чай или кафе. Опитвали ли сте да направите пай в тиган ?

2
Коментара по темата
2.
Авторката
21.02.2024 17:54:02
Така като те гледам, сигурно пърдялника ти е 2 декара ...
1.
OF
21.02.2024 16:55:48
"За първи път оцених всички предимства, когато се опитах да направя плодов пай в страната. Съпругът ми и аз отидохме там за уикенда, а сутринта искахме нещо за чай. "

Отишли сте на почивка и Глиганът е искал да му готвиш пак или ти си кукувица?
  Добави Коментар
56-годишна известна чаровница се показа по розов бански Тя е много стройна Ядоса много фенове Сабаленка сложи трофей на земята, а после направи неприлично движение
Участничка в "Стани богат" няма представа кой е този робот Любопитен въпрос за 2000 лева Замразиха финансирането на НПО-тата от САЩ Очаква се обаче това решение да бъде оспорено в съда
Получи голямо признание Яна Маринова спечели грамота за...  Тръмп сменя посланика в България, Мартин Макдауъл поема задълженията на Кенет Мертен Оставката на дипломата е била приета от американския президент
Пиян мъж налетя на бой! Това, което му се случи е разтърсващо Човекът определено не е имал късмет Извънредно! 6 патрулки отцепиха ул. "Оборище" в центъра на Бургас Очаквайте подробности
С колко поскъпнаха апартаментите в Бургас Скокът е драматичен Как да създадем ефективна домакинска рутина: Пълно ръководство за организиран дом Вижте подробности 
10 непознати съкровища в Бургаска област: Пътеводител за търсачи на автентични преживявания Вижте тези места и ги посетете  Няма да повярвате каква заплата му предлагат 200 милиона евро на година за Вини-жуниор