Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарязах 1 ябълка и 1 банан в тигана и залях със сместа и сладкишът беше готов за минутки

Ключови думи: сладкиш на тиган, ябълка, сладкиш с ябълка, рецепта, флагман

Рецептите за сладкиш  с едно яйце набират все по-голяма популярност. Това е разбираемо. Приготвянето на вкусни сладкиши за 10 минути е мечтата на всяка домакиня.  Този мързелив пай се състои от един банан и една ябълка. А сладко-кисел пълнеж перфектно допълва десерта.

Голямото предимство на тази рецепта е, че можете без фурна. Това е чудесно, когато нямате време. За първи път оцених всички предимства, когато се опитах да направя плодов пай в страната. Съпругът ми и аз отидохме там за уикенда, а сутринта искахме нещо за чай. Оттогава това изкушение е най- търсеното в нашето семейство.

Съставки

Банан 1 бр
ябълка 1бр
Захар 85 гр
Яйце 1 бр
Слънчогледово олио 60 мл
Мляко 100 мл
Пшенично брашно 150 гр
Бакпулвер 12 гр
Бял винен оцет 1 супена лъжица
Масло 10-20 гр
Сол 1 щипка
Ванилия 10 гр
Подготовка

Нарежете ябълката на тънки филийки, а банана – на филийки. Намажете дълбок тиган с диаметър 24-26 см с олио, поръсете с 1 с.л. захар и добавете плодове.

За тестото смесете яйцето, 60 г захар, слънчогледовото масло, ваниловата захар и солта, разбийте заедно
Изсипете млякото и разбъркайте. Постепенно добавете брашно, като внимателно разбивате бучките с бъркалка. В края добавете бакпулвера и оцета (може да се замени с ябълков сайдер), омесете тестото.

Изсипете тестото върху плодовете, поставете тигана на слаб огън и гответе, с капак, 20 минути.

Намажете плоска чиния със слънчогледово олио, покрийте тигана и внимателно го обърнете. Върнете пая в тигана. По този начин можете да го обърнете, без да го повредите. Гответе още 5 минути

След като извадите бързия пай от тигана, го оставете да се охлади леко. След това можете да го намажете със сладко и да украсите с кокос, шоколад и пресни плодове. Или просто яжте с чай или кафе. Опитвали ли сте да направите пай в тиган ?

2
Коментара по темата
2.
Авторката
21.02.2024 17:54:02
Така като те гледам, сигурно пърдялника ти е 2 декара ...
1.
OF
21.02.2024 16:55:48
"За първи път оцених всички предимства, когато се опитах да направя плодов пай в страната. Съпругът ми и аз отидохме там за уикенда, а сутринта искахме нещо за чай. "

Отишли сте на почивка и Глиганът е искал да му готвиш пак или ти си кукувица?
  Добави Коментар
Отнемат лекарските права на атентатора от Магдебург Мъжът от саудитски произход, пристигнал в Германия през 2006 г., се вряза с голям автомобил сред множеството посетители на коледния базар Как да отслабнем за 3 дни след празничните трапези? Шоколадов бонбон преди хранене не потиска апетита, развенча мита проф. Донка Байкова
Почина най-добрата Жулиета Оливия Хъси е в главната роля на лентата от 1968 година Борислав от Пловдив изчезва за втори път Около 14 ч на Коледа излязъл от жилището
Мъск се очаква да стане трилионер до 2027 година В началото на 2020 г. Мъск е бил оценяван 28,5 млрд. долара, според индекса на милиардерите Изтеглят от пазара 5 вида фойерверки заради риск от изгаряния и увреждане на зрението Вижте в какво са опасни
Не ни трябва нищо чуждо в нашето небе: Дядо Мраз свали с ПВО Дядо Коледа над небето в Москва (ВИДЕО) Във видеото Дядо Коледа лети над Москва със своята шейна, а зад него, вместо подаръци, има ракети Парацетамолът може да предизвика рисково поведение Констатациите се прибавят към нарастващия брой изследвания
10 съвета как да започнем 2025 година в топ форма, щастливи и успешни Ето няколко идеи и съвети Намериха удавен варненеца, изчезнал по Коледа Полицаите са използвали информацията от камерите, които са в близост
Тежка катастрофа заради коне на пътя, има загинал и ранени Починало е 18-годишно момиче, което е пътувало в колата Не само в България обичат кисело зеле По света киселото зеле е смятано за най-германското от всички германски ястия