Извадих тази рецепта за най-вкусните палачинки от старите тефтери на баба!
Безспорно едно от най-вкусните неща, които може да приготвим за закуска, са палачинките. Те са вкусни сами по себе си и още по-вкусни с пълнеж. Ястието се получава в различни цветове, ако използвате сладки, месни или смесени пълнежи от яйца и билки.
Вариантите са много, но някои рецепти вече са позабравени през годините.
Експертът Юлия Архипова, готвач и пекар, напомни как да приготвите палачинки по специална рецепта и с какво да ги напълните.
„Извадих тази рецепта от старите тефтери на баба. Всички знаем, че на баба готвенето е много, много вкусно и именно заради това си струва да пробвате тази рецепта и сами ще се уверите колко вкусни стават палачинките“, каза Юлия.
Необходими продукти:
яйца – 3 бр.;
мляко – 2,5 чаши;
сол, захар на вкус;
брашно – 250 гр;
масло – 2 с.л.
Как се готвят палачинки
Отделете белтъците от жълтъците и разредете жълтъците в ½ чаша мляко, добавете сол и захар на вкус.
Разбъркайте и постепенно добавете брашното, като не спирате да бъркате сместа.
Когато бучките се разтворят, добавете загрятото масло и разбъркайте до хомогенна маса.
Към готовата смес добавете две чаши мляко, разбийте белтъците, смесете всички съставки и изпечете палачинките.
Мързеливи палачинки станаха хит в ТикТок, стават за 3 минути ВИДЕО
С какво да ядем палачинките?
За плънка можете да използвате: извара с яйца, плодове или плодово сладко, варен ориз и яйца със зелен лук, варено месо смляно с пържен лук, черен дроб със зеленчуци и други пълнежи. / jenata.blitz.bg