Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това е тайната за ронливия и вкусен ориз

Ключови думи: ориз, варене на ориз, как да сварим ориз

Вареният ориз а е една от най-популярните гарнитури. Ястието е обичано, както от непретенциозни хора, така и от гастрономите.

Въпреки че приготвянето му е лесно, има един малък трик, който не всяка домакиня знае. С него оризът ви ще стане ронлив и изключително вкусен и едва ли ще има човек, който да не ви попита как сте успели да го постигнете. 

Тайната се крие в една тайна съставка, която трябва да добавите към него, докато го варите. Една лъжичка от това и вече ще се превърнете в истински повелител на варивата.

Опитните домакини и професионалните готвачи винаги добавят лъжица растително масло в тенджерата, в която ще варят ориза. 

Защо трябва да използвате именно тази съставка?  И защо защо е необходимо да е добавяте преди да сложите ориза във вода?

Подправките, които само опитните домакини слагат в ориза Оказва се, че добавянето на растително масло е ключът към приготвянето на варен ориз с идеална консистенция. Поради вискозите си, олиото образува тънък филм върху зърната на ориза.

Трябва да действате по следния начин: изсипете ориза в тенджера, добавете олиото (1 супена лъжица на всеки 100 грама зърнени култури), разбъркайте добре масата, изсипете вода.

Изчакайте да заври и добавете ориза. Също така олиото може да се замести с лъжица масло.

В резултат на това ястието ще се окаже ронливо и невероятно вкусно. И не е нужно да експериментирате със съотношението на съставките и времето за готвене. 5 мита за ориза, които всеки диабетик трябва да знае Важно е да запомните, че мазнината се слага първо.

Ако я добавите директно към вода, ефектът няма да бъде толкова забележим. /jenata.blitz.bg

1
Коментара по темата
1.
Верно? Хахахаха
18.02.2024 10:08:28
А добър ден! Аз не познавам някой който да не слага лъжица олио при варене на ориз, броколи, паста (макаронени изделия) и т.н. Вие сега ли го разбрахте? Казах си, че ей сега ще разбера най-тайната съставка на света, а то - олио?!
  Добави Коментар
Голям обрат в "Ергенът" Адриана харесва Виктор Путин с пламенен поздрав към... Президента на Сърбия
ЦСКА зарадва феновете си Отборът напредва със стадиона Лоша новина за хората в стоманобетонната джунгла, спират санирането Това обаче не важи за блоковете, които вече са кандидатствали и са одобрени
Шампион по оцеляване Костенурка оцеля 10 години под облицован под Приеха бюджета на ДОО, пенсиите се увеличават с над 10 процента В момента депутатите продължават работа с парите за НЗОК
Изключително талантлив младеж се бори за живота си Неприятна новина от Бразилия От Кремъл с тежки думи Дмитрий Медведев говори за войната
Българин с фурор на СП Нов златен медал за... От ЦСКА изригнаха "Цяла България стана свидетел на пореден акт на насилие срещу футболист на ЦСКА", гласи позиция на клуба
Уволниха дисциплинарно полицая, стрелял по студенти в Плевен Казусът стана широко известен "Той е единственият правилен избор за..." Хасан Исаев подкрепи Гриша Ганчев