Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това е тайната за ронливия и вкусен ориз

Ключови думи: ориз, варене на ориз, как да сварим ориз

Вареният ориз а е една от най-популярните гарнитури. Ястието е обичано, както от непретенциозни хора, така и от гастрономите.

Въпреки че приготвянето му е лесно, има един малък трик, който не всяка домакиня знае. С него оризът ви ще стане ронлив и изключително вкусен и едва ли ще има човек, който да не ви попита как сте успели да го постигнете. 

Тайната се крие в една тайна съставка, която трябва да добавите към него, докато го варите. Една лъжичка от това и вече ще се превърнете в истински повелител на варивата.

Опитните домакини и професионалните готвачи винаги добавят лъжица растително масло в тенджерата, в която ще варят ориза. 

Защо трябва да използвате именно тази съставка?  И защо защо е необходимо да е добавяте преди да сложите ориза във вода?

Подправките, които само опитните домакини слагат в ориза Оказва се, че добавянето на растително масло е ключът към приготвянето на варен ориз с идеална консистенция. Поради вискозите си, олиото образува тънък филм върху зърната на ориза.

Трябва да действате по следния начин: изсипете ориза в тенджера, добавете олиото (1 супена лъжица на всеки 100 грама зърнени култури), разбъркайте добре масата, изсипете вода.

Изчакайте да заври и добавете ориза. Също така олиото може да се замести с лъжица масло.

В резултат на това ястието ще се окаже ронливо и невероятно вкусно. И не е нужно да експериментирате със съотношението на съставките и времето за готвене. 5 мита за ориза, които всеки диабетик трябва да знае Важно е да запомните, че мазнината се слага първо.

Ако я добавите директно към вода, ефектът няма да бъде толкова забележим. /jenata.blitz.bg

1
Коментара по темата
1.
Верно? Хахахаха
18.02.2024 10:08:28
А добър ден! Аз не познавам някой който да не слага лъжица олио при варене на ориз, броколи, паста (макаронени изделия) и т.н. Вие сега ли го разбрахте? Казах си, че ей сега ще разбера най-тайната съставка на света, а то - олио?!
  Добави Коментар
Огромен скандал в ресторант, жена откри в чинията си... Плъх в обедно меню Блести в Италия Николов с фурор във волейбола
БФС с много дискусионно решение Финалът за Купата няма да е през почивен ден Дръзка кражба в... Казанлък
Председателят на Европейския съвет идва в България Антонио Коща ще проведе срещи с президента и премиера Сърцето му се къса Камата скърби за Йохан Кройф
Мощно земетресение до... Еквадор Жените, които са майсторки в прикриването Не можеш да я хванеш в изневяра, защото винаги ще „замаже“ положението
Те никога няма да изхвърлят любимото си мече на боклука Топ 3 на най-верните мъже в зодиака Топ 3 на мъжете, които винаги ще ви изневерят! Близнаците са №1 и ако могат, те поддържат връзка поне с 5 жени
Стефан Георгиев е новият председател на Бургаската регионална туристическа камара В момента Георгиев управлява собствен семеен хотел Румен Радев с цял "мач" на емблематичен стадион в България Държавният глава и кметът на Перник показаха топли отношения