Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка събота правя тези кралски милинки у дома, стават уникални с плънка-апетитка

Ключови думи: кралски милинки, плънка, апетитка

“Така прави милинките майка ми и всички ги обожават… Меки и вкусни, ще ви върнат в детството, в едно красиво и безгрижно време…” – пише Ема. Ето и нейната семейна рецепта за Кралски милинки!

Необходими продукти:
30-40 г мая (1 кубче прясна)
300 мл хладка вода
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
550-600 г брашно Т400
400-500 сирене (домашно по възможност)
2 яйца
2 супени лъжици свинска мас
30 мл кисело мляко (може и повече, ако желаете)

Начин на приготвяне:
Натрошете прясната мая в по-дълбок съд и я разтворете в 300 мл хладка вода. Добавете две супени лъжици брашно и една супена лъжица захар, след което разбъркайте, докато съставките се разтворят и няма бучки.

Оставете маята на топло място без течение за около 10 минути, докато се активира и шупне. След това се посолява и като постепенно се добавя брашното се замесва тесто. Първо разбъркайте с лъжица, а когато се сгъсти, доомесете тестото на ръка.

След като приключите, трябва да получите меко, гладко и еластично тесто. Намажете го с малко олио, покрийте го (най-добре със стреч фолио) и го оставете за 35-40 минути или докато се удвои.

След това го прехвърлете върху набрашнена повърхност, оформете го на топка и го разделете на две части. Всяко парче се разточва на тънка кора и се намазва по цялата повърхност с разтопена мас (може и масло или маргарин). Намачкайте сиренето с вилица и го смесете с едно яйце.

Половината от плънката със сирене разпределете равномерно върху кората, след което внимателно я навийте на руло. Разтопете една супена лъжица мазнина в тавата, където ще се пекат милинките, за да намажете цялото дъно. Нарежете рулото на дебели парчета (или по желание) и ги подредете в намазнената тава.

Повторете същата процедура с втората половина на тестото. Разбийте едно яйце с 20-30 мл кисело мляко. Отгоре намажете милинките с тази смес и ги оставете на топло (около 20 минути).

Когато втасат хубаво и бухнат, сложете кралските милинки да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бургас ще празнува Цветница с пъстър и мащабен парад на цветята с много музика и танци Цветното дефиле ще започне на 13 април от 10.45 часа от площад „Тройката“ и ще бъде водено от атрактивни артисти на кокили клуб „Дивинитас“ Арестуваха жена за поставяне на ботокс в апартамент В жилището са правени манипулации по поставяне на ботулинов токсин без нужните правоспособност и разрешително за дейността
Последната интрига от "Ергенът" Две нови и добре познати дами влизат, загатнаха от продукцията  Какво се случва, ако не спим достатъчно Сънят играе ключова роля в процесите на паметта, ученето и концентрацията
Две мистериозни жени от миналото на Мартин и Виктор влизат в Ергенът Те обяче ще се борят да впечатлят третия ерген Васил Решават за убиеца им България загуби майстори-занаятчии от Костенец
Осъдиха Марин Льо Пен, крала европари Съдът изчисли, че общата загуба възлиза на 2,9 млн. евро Днес е най-опасният ден след преместването на стрелките с час напред Може да бъде засегната тяхната продуктивност на работното място
Каква е заплатата му Въпреки че Рачков шеговито споменава, че „работи за жълти стотинки“, реалността е доста различна Утре ще се случи нещо неочаквано с телефоните ви Ще тестват националната система за бедствия 
Продава "Ботев" за 10 млн.евро, но купувач няма Зингаревич е изпратил предложения към заможни инвеститори от Европа, с надежда за отговор до края на април Напрежение на ГКПП Рудозем-Ксанти, жители от Рудозем излязоха на протест Въпреки факта, че България се присъедини към Шенгенската зона на 1 януари 2025 г., пропускателният пункт остава затворен от гръцка страна, тъй като предстои окончателно официално разрешение