Разкриваме тайната! С тази рецепта пържените ви картофи винаги ще са хрупкави и добре изпечени
Ключови думи:
рецепта за пържени картофи, флагман
Днес ви разкриваме тайната на хрупкавите домашни пържени картофи. Тази рецепта е най-сполучливата.
Необходими продукти
картофи – 4 бр., големи
зехтин – 3 с.л.
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на тънки ленти. Поставят се върху чиста повърхност и внимателно се изстискват.
Колкото са по-сухи, толкова по-хрупкави стават. Загрява се 1/2 от зехтина в средно голям тиган и се слага 1/4 от картофите.
Натискат се метална шпатула, докато се пържат и станат златистокафяви.
Картофките се поръсват със солта и черния пипер.
Добави Коментар