Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

За тази турска торта легенди се носят! По-вкусна и сочна даже от баклавата и реването

Ключови думи: турска торта, флагман, плачеща торта, рецепта за плачеща торта

Днес имаме за вас рецептата на фантастичен турски десерт, наречен Плачеща торта. Името е получено от сочния блат, който е покрит с горещо какао и следователно е прекрасно напоен.

Този вкус се допълва от пухкавия разкошен крем и шоколадовата заливка накрая – истински букет от най-вкусните съставки! Ето и рецептата за легендарната турска торта :

Плачеща торта

Необходими продукти:

80 г кристална захар
1 пак. ванилова захар
140 g брашно
1 пак. бакпулвер
10 г какао
60 мл олио
60 мл прясно мляко
2 яйца
За напояване:

80 г прясно мляко
1 чаена лъжичка какао
Крем:

250 г маскарпоне
80 г захар
400 мл сметана за разбиване
2 пак. ванилова захар
Шоколадова глазура:

200 мл сметана за разбиване
100 гр. шоколад
Начин на Приготвяне:

Разбийте на гъста пяна яйцата за пандишпановия блат.

Добавете млякото, олиото и разбъркайте.

Накрая добавете пресятите насипни съставки в сместа.

Изсипете тестото във форма, застлана с хартия за печене.

Печете на 180 градуса за около 15 минути.

За сиропа: смесете какаото в горещото мляко.

Набодете пандишпановия блат и залейте с какаото.

Оставете да изстине.

Разбийте сметаната с маскарпонето и захарта.

След като нанесете сметановия крем върху изстиналия блат, оставете тортата на хладно за 10 минути, докато приготвяте глазурата.

Пригответе глазурата като начупите шоколада и го разтворите в гореща сметана.

След това изсипете шоколадовата глазура върху разбитата сметана и приберете тортата в хладилник за 4 часа.

Оставете да стегне и сервирайте.

2
Коментара по темата
2.
Брус Ли от Меден Рудник
14.02.2024 16:57:14
За сикиша на флагман и.блиц наречен Плачеща Халка се носят легенди из цялата слънчева система дори червените чивечета с големите тупанги от марс питат постоянно за нея
1.
Тълупчо
14.02.2024 14:38:33
Сахера по-юбава
Аз съм най-запознат и съм най-подготвен за тези въпроси. Вярвайте ми! Ям ги с 200
  Добави Коментар
Потрес! Майка нарежда на 6 г. дъщеря: Ще ме търсиш, к*пеле, за затвора си (ВИДЕО 18+) Клип, в което жена обяснява на шестгодишното си момиченце, че е за затвор, използвайки обидни думи, се върти в социалните мрежи Съдът: АПИ носи 10% вина за трагичен инцидент с 45 загинали Скоростта в отсечката е трябвало да бъде ограничена до 90 км/ч, а не до 120 км/ч, установи съдът в Перник
Владо Зомбори съобщи за тъжна новина в семейството си Бъдете максимално с близките си хора, написа актьорът Потрес! Стана свидетелка на Йехова Получавам добри напътствия и хубави съвети от братята и сестрите! Също така си обменяме много топли прегръдки със сестрите, твърди Емили
Секира за всички българи, пътуващи към Великобритания Страната въвежда издаването на електронно разрешение за транзитно преминаване и краткосрочно пребиваване за гражданите на всички държави на Европейския съюз Матей Гюров от Бургас се нуждае от нашата помощ, нужни са му 150 000 лв. за бъбречна трансплантация Сложната операция трябва да се извърши в чужбина във възможно най-кратки срокове
Имението, в което почина Матю Пери, е унищожено от пожарите в Лос Анджелис Холивудски звезди изгубиха домовете си Затварят до 14 февруари ключова улица в ж.к."Възраждане" Временно ще бъде въведена нова организация на движението в района, като гражданите са призовани да спазват указанията и да използват обходни маршрути.
Болната Крисена има лекарство само за 10 дни и моли за помощ Вече пет години тя се бори с тежко заболяване В ПГТ "Иван Вазов"-Слънчев бряг се състоя Ден на ученическото самоуправление Идеята бе на директора на професионалната гимназия
Защо е съкрушена Загуби кученцето си Тези храни могат да ви разболеят от рак Полуфабрикатите, като колбасите и различни месни изделия, често съдържат значителни количества подобрители на вкуса, стабилизатори, аромати и консерванти