Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за свински гърди с гарнитура от картофи и моркови

Ключови думи: рецепта, свински гърди, месо, гарнитура, картофи, моркови

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

свински гърди - 850 - 900 г цяло парче с кост

вино - 1 и 1/2 ч.ч. розе

кетчуп - 6 - 7 с.л. пикантен

доматен сос - 3 - 4 с.л.

соев сос - 1 - 2 с.л.

сос барбекю - 2 - 3 с.л.

мед - 1 с.л.

черен пипер - на вкус

сол - на вкус

олио

картофи - 4 бр. големи

моркови - 2 бр. големи

мащерка - 1 ч.л.

розмарин - 1/2 ч.л.

червен пипер - 1 ч.л.

зелен лук - 1 стрък

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измийте и подсушете свинското с кост. В купичка разбъркайте меда с кетчупа, доматения сос, соса Барбекю, половин лъжичка червен пипер, соев сос, черен пипер и малко сол. Намажете свинските гърди със част от сместа, останалото заделете за намазване по-нататък. Оставете месото така за около 2 часа. После сложете в обилно намазнена тавичка, сипете виното отстрани, покрийте с фолио и пъхнете във фурна загрята на 200-210 градуса за 20 минути.

Повдигнете фолиото, сипете малко водичка и тук може да намажете с още от маринатата за свинското. Завийте отново и пъхнете във фурната, като намалите градусите на 140. Печете свинските гърди в продължение на час, след това обърнете месото, намажете с още от ароматната смес и увеличете до 170 градуса. Печете още около час и половина, в зависимост от това колко е дебело месото, наглеждайте си го и си доливате вода ако е нужно, колкото да не загаря по дъното.

На половината от това време сложете и зеленчуците - картофки и моркови, разбъркани с олио, мащерка, розмарин, сол и останалата половина лъжичка червен пипер. Не режете зеленчуците за гарнитурата на много дебели парчета, за да не останат сурови, а месото вече да се е изпекло. Налейте и водичка при картофите и морковите, но без да прекалявате. Накрая махнете фолиото и финално намажете месото със гъстата марината. Трябва да се получи хубава карамелена коричка. Когато всичко е готово, извадете от фурната и оставете да почине месото поне 10 минути, без да го режете. Поръсете с перца накълцан зелен лук и сервирайте с чаша червено вино свински гърди с кост и гарнитура от картофи и моркови.

Добър апетит!

Забележка: При мен печенето продължи малко повече от 3 часа, тъй като след 140 градуса увеличавах поетапно на 150, после 160 и накрая 170-180. Идеята ми беше да се готви бавно свинското, за да стане сочно (такова и стана). Но за да не стоите до печката толкова време, директно си го направете на 170 след първите час и 20 минути.

Източник: Gotvach.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
47-годишен бургазлия опита да постави световен антирекорд Той седна зад волана много пиян Швеция задържа кораб: Български ли е? Става въпрос за плаващият под малтийски флаг "Вежен"
Почитаме жертвите на Холокоста Тази година се навършват 80 години от освобождаването на нацисткия концентрационен лагер "Аушвиц-Биркенау" Интересен празник е Какво казват знаците за 27-и януари?
Любопитно събитие в Бургас Фестивал в подкрепа за китайската общност Какво време ни очаква? Предимно слънчево и почти тихо днес
Бишва любима на Гришо яхна... Мощен мотор Скандалът в борбата не стихва "Затриваме децата, а федерацията се интересува само от чужденците", твърди олимпийският шампион Георги Мърков
Нищо ново! Лукашенко пак спечели изборите в Беларус Получи подкрепата на 87 % от избирателите, според екзитпола Огромен протест в Гърция Съседите търсят справедливост след влакова катастрофа
Русия съобщи, че е завладяла... Още едно село в Донецка област Отново показа класа Попов с престижно класиране