Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цял живот подреждаме яйцата в хладилника погрешно

Ключови думи: хладилник, яйца

Всяка домакиня ходи на пазар, за да напълни хладилника със зеленчуци, плодове и, разбира се, яйца. Въпреки това много малко жени се замислят как правилно да ги съхраняват у дома.

Ако смятате да съхранявате яйцата по-дълго време, трябва да им осигурите подходящите условия. Уникалните им структурирани съставки са много взискателни към околната среда - нещо, което много домакини не знаят.

Един изключително важен аспект от процеса на съхранение е да поставяте яйцата с острата страна надолу в хладилника. Това има огромно значение, защото се отразява на свежестта на продукта.

Колко дълго могат да се съхраняват яйцата?
Веднага след закупуването яйцата се поставят в хладилника, където могат да се съхраняват до 60 дни при температури от 0°C до +8°C. Това значително удължава периода им на свежест в сравнение със съхранението им извън хладилник, където могат да стоят само седем дни.

Много домакини допускат една и съща грешка и съхраняват яйцата на вратата на хладилника, където температурата може да се повиши до +10°C-15°C. Такива условия могат значително да намалят свежестта на продукта. 

Защо яйцата трябва да се съхраняват с острата страна надолу?
Положението на яйцата в хладилника също е много важен момент, особено ако решите да ги преместите в друг съд. Оказва се, че страната, на която ги поставяте, има огромно значение. Те винаги трябва да се слагат с острата страна надолу.

Питате се защо? За да държите жълтъка центриран, като не му позволявате да докосва въздушната камера, разположена в тъпата част.

В това положение яйцата "дишат“, т.е. обменят се газове, което спомага за запазване на свежестта на продукта за по-дълго време. Тъпият край, заради по-големия брой пори, осигурява достъп на кислород вътре в яйцето.

Този подход има практическа страна: намалява се вероятността опасни микроорганизми да попаднат в жълтъка и белтъка. Така яйцата запазват своята свежест и вкус за по-дълго време, което е изключително важен аспект за грижовните домакини. /jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Изгониха го от полицията, вече е само мъж на жена си Наскоро се появиха слухове, че двамата са разделени, но това се оказа лъжа ДПС напуска АЛДЕ Между нас има ценностен разлом - ние работим за хората, а либералите - за собствен интерес, обяви Пеевски
Майка на 9 деца ще ражда, докато се сдобие с рожби от всички зодии Решението си тя обяснява с факта, че не иска да "прахосва добрите гени на мъжа си" Замина за Испания като бедния Ивайло, върна се като богатата дама Ивонне Историята на звездата от Биг Брадър
Предложение за брак на концерт в Бургас Кметът Димитър Николов пожела на бъдещите младоженци здраве и любов Запалиха спяща жена в метрото на Ню Йорк  Жертвата е починала на място
Над 6500 лева събраха на благотворителен базар в Несебър Негови организатори и инициатори са доброволците от БМЧК и учениците от ученическия съвет Задържаха мъж, заплашвал да извърши нападение на коледен базар в Бремерхафен Полицията е успяла бързо да идентифицира мъжа, след като е получила сигнала за видеото в социалната мрежа TikTok 
“Джингъл белс” с гайда по родопски Изпълнението е на девинския гайдар Емил Чолаков Доц. Киселова бие Бойко Борисов по доверие, а МЕЧ губи мястото си в парламента при предсрочни избори За българските граждани е по-приемлива една надпартийна фигура, която да балансира между различните интереси
Вучич обижда опозиционните лидери, били магарета и педофили В Сърбия ври и кипи Лоша новина за Украйна! Изход за войниците няма Въоръжените сили на Киев нямат резерви, демобилизацията е невъзможна