Рецепта за салата "Уолдорф"
Необходими продукти:
зелени ябълки - 3 броя;
бяло грозде - 200 г;
целина - 7 стръка селари
стафиди от бяло грозде - 200 г;
натрошени орехи - 200 г;
майонеза - 200 г;
сокът от 1 лимон;
маруля - за гарниране.
Начин на приготвяне:
Почистете ябълките и ги нарежете на малки кубчета. Полейте ги с прясно изцедения лимонов сок и добавете целината, нарязана на същата големина.
Прибавете стафидите, гроздето и натрошените орехи. Объркайте всичко с майонезата. Преди поднасяне разсипете салатата в леко влажни чашки или формички и ги обърнете в чиния, върху канапе от зелена салата, пише gotvach.bg.
5
Коментара по темата
5.
До 2
10.02.2024 22:30:38
Добре, следи ми мисълта- след като хапнеш, спираш да мислиш за храна, нали? Тогава какъв е проблемът с подобна засищаща салата? Аз даже докато четох и се сетих какви франкенщайни си правех като студент, посолих си една сурова филия бял хляб и съм доволен от разтоварващия ден.
Рецептите са изкуство, а изкуството имитира живота :D
Рецептите са изкуство, а изкуството имитира живота :D
4.
***
10.02.2024 22:24:32
забравих- пържени щурчета, фета сирене, хлебни червеи, пименто, печени пиперки, ананас
!
!
3.
***
10.02.2024 22:22:38
грозде, майонеза, рендосани твърдосварени яйца, пармезан, ситно нарязана шунка, заешки бутчета... салатата позволява много модификации :D а "защо?" е въпрос, който няма да бъде зададен или отговорен
2.
*************
10.02.2024 22:17:20
Грозде и майонеза ... сериозно ли
По-скоро ще стоя гладен.
По-скоро ще стоя гладен.
1.
***
10.02.2024 21:14:32
вместо орехите или към тях може да се добавят и кедрови или ядки пекан, както и нарязана на ситно шунка