Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Цял живот сме пържили картофките грешно

Ключови думи: пържени картофи, как се пържат картофи, флагман

За никого не е тайна, че често пъти, когато се опитаме да приготвим нещо у дома, честичко оставаме с пръст в уста, защото това, за което сме запретнали ръкави, хич не прилича на ястието, което сме консумирали в ресторанта.

Въпреки че е елементарно човек да си изпържи картофки, те често пъти загарят, не хващат добре коричка или не изглеждат така добре и перфектни, както в ресторанта. Освен това всички тези визуални кусури понякога се отразяват и във вкуса им. Оказва се, че цял живот сме ги правили грешно и има тайна за страхотния им вид и вкус.

Оказа се, че има един прост трик, който се прави във всяко заведение, и след който пържените картофи стават меко казано перфектни, именно като тези, сервирани в някой хубав ресторант.

Тайната им е следната – първо държат продукта 10 минути във вода, а чак след това го слагат във врящото олио. Ето как точно трябва да процедирате.
За килограм картофи се нуждаем от чаена лъжичка оцет, 3 града царевично нишесте и олио.

Първо обелете картофите, а след това ги нарежете на равни парчета. Важно е да не ги правите различни, за да могат да се изпържат равномерно.

След това поставете картофите в дълбока купа, добавете малко оцет и ги залейте с вода. Оставете ги така за около 10 минути.

След като времето мине, поставете картофите върху хартиена кърпа, за да се изцедят за момент, а после ги върнете обратно в купата и добавете царевичното нишесте.

Разбъркайте внимателно. Сега ви остава само да изпържите картофените пръчици в сгорещено олио. Обещаваме ви, че ще изглеждат е перфектно и вкусът им ще е уникален. Бон апети! /jenata.blitz.bg

3
Коментара по темата
3.
Нели Бели
09.02.2024 14:02:03
Да бе, отнемане едното естествено нишесте от картофа и прибавяте друго преработено и го пържите, като го превръщате в отрова.
Няма що много правилно пържене... Неграмотници.
2.
Баба Пена от село
09.02.2024 13:21:50
Тъпизми на новоизлюпените готвачки на хартия, които никога не са хващали тиган измислят само глупости.
Нали ги гледаме в черешката на тортата -
разни глезотии с високо самочувствие без покритие.
1.
Хахахахахаха
09.02.2024 08:46:55
" 3 града царевично нишесте и олио." Студена вода и нищо повече. Останалото е вързалка за наивници.
  Добави Коментар
Ще дърпа ушите на охраната си? Куриозна случка с Дуа Липа Скандалът с него продължава Коцето е обект на критики 
Сянката на коронавируса изплува в "Стани богат" Леко стряскащ въпрос предвид ситуацията в България ЛГБТ ще си веят знамената само в ЕС? Тръмп с нов ритник в задника на Европа Най-известната треньорка в Русия във възторг от 47-мия президент на САЩ заради решението му да бие шута на трансджендърите от спорта
Отиде на гости и веднага извади... Аръков е ексцентричен човек Махат тирето От ЦСКА с любопитно обръщение
Те не могат да пият Алкохол Земетресение в съседна страна Трус люшна румънци
Отиде си твърде млад Леджър остава легенда на киното Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи
Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година