Рецепта за свинско месо с тиква
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиква - 600 г
свински врат - 2 пържоли
олио - 3 с.л.
къри - 1 ч.л.
черен пипер - 1/3 ч.л.
дафинов лист - 1 брой
бяло вино - 1/2 ч.ч.
червен пипер - 1/2 ч.л.
мащерка - 2 щипки
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Светските вратни пържоли хубаво е да са без кост. Нарязват се на парчета. Тиквата се почиства и измива. Обелва се от кората и се нарязва на парчета с големина на локум. Тиквата и месото се поставят в купа и се подправят с подправките и олиото. Разбъркваме хубаво и оставяме в хладилник за няколко часа. В дълбок тиган. Поставяме парчетата тиква и месо и запържваме до приятен загар от всички страни.
Навиваме виното и поставяме лист дафинов лист. Затваряме с капак. Намаляме температурата на котлона на умерена степен и оставяме на изври течността. Свинско месо с тиква - сочно и много вкусно.
Източник: Gotvach.bg
Добави Коментар