Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за уникални чеснови сиренки с магданоз

Ключови думи: чеснови сиренки, сирене, магданоз, рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

прясно мляко - 140 мл.

свинска мас - 80 г

краве масло - 20 г

яйце - 1 бр.

извара - 150 г

сирене - около 150 г

брашно - 450 г

мая - 22 г

захар - 1 ч.л.

сол - 2 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка

чесън - 1 - 2 скилидки

зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете маята и захарта в леко затопленото прясно мляко. Добавете разтопените мас у краве масло и разбъркайте. След това сложете изварата и белтъка на яйцето и отново разбъркайте с телена бъркалка. Сипете брашното със солта и омесете гладко тесто. Ако е твърдо (зависи от изварата и колко е голямо яйцето/белтъка) тогава сипете още малко мляко.

В обратния случай, поръсете още малко брашенце. Завийте с чиста кърпа и оставете тестото да почине 30-40 минути. През това време измийте магданоза и откъснете листата. Сложете ги в купа заедно със чесъна, щипка сол и зехтин да ги покрива. Пасирайте и при нужда сипете още малко зехтин. Полученото магданозено песто ще ни служи за намазване на сирените, но също така може да се сложи от него и вътре в тях при пълнежа.

Разделете втасалото тесто на 10 части. Оформете топки, сплескайте ги и във всяка сложете парченца сирене и по желание - от магданоза. Съберете краищата и пак оформете топка. Подредете сиренките в тава покрита с хартия за печене. Оставете на топло да бухнат за около 30 мин като пак покриете с чиста кърпа. Намажете сиренките със разбит с малко вода и олио жълтък.

В средата на всяка пак сложете парченце сирене, натискайте навътре, за да потъне. Оставете да починат за още 30 минути. Печете на 180 градуса за около 20-25 минути или до златист загар. Оставете питките да изстинат и ги намажете със сместа от магданоз, чесън и зехтин.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Китай пуска на вода осми самолетоносач Колко способен е новият 40 000-тонен тип 76 клас? Разливът на мазут в Черно море достигна Крим Употребата на  риба, миди, скариди, уловени в района на разлива няма да е безопасно няколко години
Слонски ласки за Калина Паскалева в Тайланд В мрежата веднага се пошегуваха, че животните със сигурност са от мъжки пол предвид онова, което правят с хоботите си Мис Силикон се перчи с нови импланти на дупето Отишла в Колумбия, за да си ги смени
Лили Иванова опече баница по тайна рецепта в тава от Митко Щерев Прибавянето на няколко лъжици майонеза превръщало баницата в истински кулинарен шедьовър Земетресение в България, епицентърът е край Самоков Усетено е в района на град Момин проход и град Костенец
Какво обещава за всяка зодия през 2025 г. годината на Дървената змия Тя подкрепя онези, които действат съзнателно, търпеливи са и се стремят към хармония Почина лекарка, покорила Еверест Заедно с 28-годишната аспирантка в Националната спортна академия Цвета Мишева те са единствените от втората национална експедиция до най-високия връх на планетата
Учени бият тревога, случва се нещо страшно в Гренландия Ако се разтопи, моретата ще се покачат с цели седем метра Внезапно ни напусна Зандана и боксьорите потънаха в скръб Възпитаници на Тодор Занданов стават световни, европейски и републикански шампиони
Русия и САЩ продължават работа заедно в Космоса Руската космическа агенция „Роскосмос” обяви в Москва, че ще провежда нови съвместни полети с НАСА до Международната космическа станция  Цяла Австрия търси кола, а тя се оказа във Велико Търново На 25 декември е спрян за проверката автомобил с великотърновска регистрация, който се оказа краден в друга страна