Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за уникални чеснови сиренки с магданоз

Ключови думи: чеснови сиренки, сирене, магданоз, рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

прясно мляко - 140 мл.

свинска мас - 80 г

краве масло - 20 г

яйце - 1 бр.

извара - 150 г

сирене - около 150 г

брашно - 450 г

мая - 22 г

захар - 1 ч.л.

сол - 2 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка

чесън - 1 - 2 скилидки

зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете маята и захарта в леко затопленото прясно мляко. Добавете разтопените мас у краве масло и разбъркайте. След това сложете изварата и белтъка на яйцето и отново разбъркайте с телена бъркалка. Сипете брашното със солта и омесете гладко тесто. Ако е твърдо (зависи от изварата и колко е голямо яйцето/белтъка) тогава сипете още малко мляко.

В обратния случай, поръсете още малко брашенце. Завийте с чиста кърпа и оставете тестото да почине 30-40 минути. През това време измийте магданоза и откъснете листата. Сложете ги в купа заедно със чесъна, щипка сол и зехтин да ги покрива. Пасирайте и при нужда сипете още малко зехтин. Полученото магданозено песто ще ни служи за намазване на сирените, но също така може да се сложи от него и вътре в тях при пълнежа.

Разделете втасалото тесто на 10 части. Оформете топки, сплескайте ги и във всяка сложете парченца сирене и по желание - от магданоза. Съберете краищата и пак оформете топка. Подредете сиренките в тава покрита с хартия за печене. Оставете на топло да бухнат за около 30 мин като пак покриете с чиста кърпа. Намажете сиренките със разбит с малко вода и олио жълтък.

В средата на всяка пак сложете парченце сирене, натискайте навътре, за да потъне. Оставете да починат за още 30 минути. Печете на 180 градуса за около 20-25 минути или до златист загар. Оставете питките да изстинат и ги намажете със сместа от магданоз, чесън и зехтин.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Силен трус до България Земетресението е между гръцките острови Санторини и Аморгос Не купувайте имоти, цените ще падат, съветва експерт При влизането в Еврозоната ще поевтинеят с 20 %
Жени Калканджиева: С Тачо сме по-щастливи и по-сплотени от всякога, скоро ще почерпим за... Подготвяме моя 50-годишен юбилей Светъл празник е Православието почита паметта на Свети Фотий
Има ангелско лице, но се оказа убийца Калифорнийката Джейд Джанкс беше осъдена за умъртвяването на своя доведен баща, след като открила нейни голи снимки на компютъра му Времето остава студено Ето прогнозата за четвертък
Учени предупреждават за мегаземетресение в Санторини Сеизмичното поле се разширява на североизток и е ясно, че големият разлом на Аморгос, който ни даде опустошителното земетресение от 1956 г., се активира Той е известен кинаджия, но се оказа изрод - дрогира и уби две момичета Беше осъден и за изнасилване на седем други жени
Няма да повярвате коя е най-крадената кола На първо място е Форд Фиеста  Дефицитът намаля, Дания зарадва Желязков и Теменужка Петкова с 348 млн. лева Парите са постъпили в бюджета на Министерството на отбраната като компенсация за помощта ни за Украйна
Съдия и прокурор в спор за автомобила на Нойзи Мирослав Петров е мотивирал отказа си за отнемането на колата с Конституцията, че частната собственост е неприкосновена Зафиров откри кампанията си за лидер на БСП Няма да отстъпим от социалистическите си корени и от идеите, уверява той