Рецепта за разядка с печени чушки
Продукти:
300 г сирене фета
1 червена люта чушка
4-5 или повече (на вкус) супени лъжици зехтин екстра върджин
2-3 малки печени червени сладки чушки, почистени и обелени
1 малка скилидка чесън
1 супена лъжица червен винен оцет няколко листа магданоз
4-5 маслини без костилки
сол, ако е необходимо на вкус
Приготвяне:
В кухненски робот или блендер комбинирайте съставките за разядката, без зехтина. Включете уреда. Когато съставките започнат да се смилат, може да добавите на тънка струйка и зехтина. Трябва да се получи хомогенна смес.
Според вкуса ви смелете разядката по-фино или така, че да има малки парченца. Сервирайте с препечени филийки.