Рецепта за брюкселско зеле с печурки и сметана на тиган
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брюкселско зеле - 200 г
печурки - 200 г
лук - 1 глава
зелен фасул - 50 г
зелен грах - 50 г
сметана за готвене - 100 г (22%)
топено сирене - 50 г
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
индийско орехче - 1/2 ч.л.
брашно - 1 ч.л. по желание
олио - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете лука и гъбите. Нарежете лука на полумесяци, а печурките - на едро. В тиган загрейте олиото и запържете лука. Прибавете гъбите и гответе, докато омекнат. Добавете брюкселското зеле, зеления фасул и зеления грах (през зимата най-често използвам замразени зеленчуци и не ги размразявам предварително). Похлупете с капака и задушавайте 20 минути. След това прибавете топеното сирене, сметаната и подправките.
Разбъркайте и гответе за около 5-10 минути. Ако ви се струва прекалено течно, добавете брашното, разбъркайте и гответе още 5-10 минути. Сервирайте брюкселско зеле с печурки и сметана на тиган с любимата ви паста или като гарнитура.
Добави Коментар