Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

5 ястия, които готвачите никога няма да поръчат в ресторант

Източник: Една.бг
Ключови думи: ресторант, ястия, готвачи

Сигурни сме, че никой не прекарва толкова време в ресторанти, колкото готвачите – цели 90% от времето им. Чудили ли сте с какви ястия се глезят професионалистите в заведенията, които посещават като гости и какво, напротив, никога не поръчват?  

Вижте кои гозби готвачите никога не биха си поръчали в ресторант:  

Телешки пържоли 

Посетителите ходят в ресторантите не само заради атмосферата и вкусната храна, но и за да спестят време. Повечето готвачи обаче определено биха предпочели да инвестират време и усилия, ако им се хапва телешко.  

Месото трябва да е не просто прясно, а най-прясното, а ресторантите често могат да съгрешат с прекомерно замразяване на храната. Ако разбирате от месо, можете да поискате да ви покажат пържолата, преди да поръчате, но как ще се пържи и в какви съдове е трудно да се предвиди. Правилно приготвеното телешко изисква кулинарни умения, които, за съжаление, не всички готвачи владеят, така че има голяма вероятност ястието да е безвкусно и освен това скъпо. 

Телешки пържоли 

Посетителите ходят в ресторантите не само заради атмосферата и вкусната храна, но и за да спестят време. Повечето готвачи обаче определено биха предпочели да инвестират време и усилия, ако им се хапва телешко.  

Месото трябва да е не просто прясно, а най-прясното, а ресторантите често могат да съгрешат с прекомерно замразяване на храната. Ако разбирате от месо, можете да поискате да ви покажат пържолата, преди да поръчате, но как ще се пържи и в какви съдове е трудно да се предвиди. Правилно приготвеното телешко изисква кулинарни умения, които, за съжаление, не всички готвачи владеят, така че има голяма вероятност ястието да е безвкусно и освен това скъпо. 

Морска риба 

Рибата трябва да е с високо качество, но често се обработва и замразява още на кораба и поради това губи основните си свойства. Такава, която не е прясна, често се маскира в ресторантите с подправки или сос. 

Миризмата е това, което определя свежестта на рибата и тя не бива да се компенсира с допълнителни съставки или прекомерна  обработка. Ястията трябва да бъдат възможно най-прости - например пъстърва с карфиол. По-добре е да ядете морска храна на брега или в ресторанти, където сте уверени в качеството на продукта. 

Плато със сирена 

Прекалено малко са места, където се намира качествено плато със сирена - такова, в което да има и разнообразие, и качество. Когато поръчвате това, все едно играете на „руска рулетка“: или ще ви хареса много, или изобщо няма да можете да го изядете.  

Съставът на платата със сирене в ресторантите е нещо невероятно. Няма как да сте сигурни на каква „фантазия“ на шефа, грубо казано, ще се натъкнете. Трупането на чинията с какъвто и да е вид сирене и нарязването им произволно не е това, което трябва да бъде.  

Каша 

Готвачите никога не си поръчват овесена каша за закуска в ресторантите, защото разбират ценообразуването отлично. Овесените ядки, оризът или дори киноата са сравнително евтини зърнени храни, които лесно и бързо могат да се приготвят у дома. В заведенията дори екстри като мед, ядки, плодове и красиво сервиране все още не оправдават високите цени.  

Сладолед 

Разглеждайки десертите, готвачите никога няма да изберат сладолед. Това е вкусно лакомство, което готвачите обичат, но едва ли ще се различава от това, което можете да купите в най-близкия супермаркет. Положението тук е същото като със зърнените култури - ресторантската цена не отговаря на реалната. Почти невъзможно е да опитате екзотична версия на сладолед някъде.  

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Не правете секс на дивана, защото... Лекар предупреди за сериозни рискове Пазете се от токсични приятели, които могат да съсипят връзката ви Неподходящи изказвания за връзката или партньора ви е първият червен флаг
4-те зодии, които имат ангелски души Ето кои са те  Тези вкусни лодки с месо ще ви станат любимо ястие Всеки знае рецептата
Банята изглежда мръсна и небрежна: премахнете тези неща от нея Вижте кои са те и подрете банята си  Иска да се върне при бившия си Русата Златка опитвала да затопли отношенията си с Благо Джизъса
Вместо 13 заплата у нас много работодатели са раздали за празниците бонуси, тематични подаръци и коледни партита Финaнсoвите кoледни бoнуси сa в гoлям диaпaзoн в зaвисимoст oт зaемaнaтa длъжнoст и видa нa кoмпaниятa - от 200 до 750 лв.  Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем Вкусът е впечатляващ, презентацията - още повече
Методът 3-6-9 издава има и бъдеще връзката ви Три стъпки тестват колко здрави са любовните ви отношения... Закупуването на жилище става все по-трудно с тези промени в закона Строителите ще калкулират в цената на имота новия данък, обясни адвокат
Хвали се, че навремето е скъсвал Преслава от се*с Петя, както е истинско й име,  първо бе танцьорка във видеоклиповете на Милко Калайджиев, а след това той я превърна в Преслава, която познаваме днес  Започна скоростен ремонт на ГКПП "Кулата" заради Шенген Целта е с разширение да се направят по две пътни ленти във всяка посока преди пункта