Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Картофено пюре без мляко? С тази тайна съставка е възможно! Става нежно и много вкусно

Ключови думи: картофено пюре, флагман, рецепта за картофено пюре

Картофеното пюре е класическо ястие, любимо на малки и големи. Приготвя се изключително лесно и е фаворит на домакините, когато трябва да се спретне нещо бързо за вечеря. 

Има куп рецепти, по които може да се направи тази вкусотия. Но какво ще стане, ако не разполагате с мляко или сметана?

За разреждане на пюрето може да използвате зеленчуков бульон. Тази съставка не само ще го направи по-нежно, но и ще го обогати с дълбок вкус и аромат.

Може да си направите свой собствен зеленчуков бульон, като използвате моркови, лук, целина и билки, или да използвате готов продукт от магазина.

Ако искате да придадете на пюрето още по-богат вкус, месният бульон е чудесен вариант. Пилешкият бульон ще му придаде нотка на пиле, а другите видове ще добавят разнообразие от вкусове.

Вместо традиционното мляко, може да използвате и растителни млечни алтернативи като бадемово, соево, овесено, кокосово мляко и други подобни продукти. Това не само ще разшири вкусовите възможности на вашето пюре, но и ще го направи подходящо за вегани и хора с непоносимост към лактозата.

За да придадете на картофеното пюре дълбок вкус и аромат, може да използвате гъбен бульон. Тази съставка ще добави уникални вкусови нотки и ще направи пюрето особено апетитно. Може да си направите бульон от пресни или сушени гъби като шийтаке, портобело или диви гъби.

За да придадете свежест и аромат на пюрето, може да добавите малко плодов сок от цитрус, ябълка или круша. Тази техника работи особено добре, когато пюрето позволява лека киселинност. Плодовият сок ще добави уникален вкусов акцент към вашето ястие и ще го направи по-освежаващо. 

Рибният бульон също може да бъде идеален разредител за пюрето. Той ще придаде морски вкус и аромат на ястието. Това, между другото, е отлично решение за всички фенове на рибата. 

Ако пък не искате да променяте вкуса на пюрето и предпочитате той да остане неутрален, винаги може да използвате само вода.

Все пак внимавайте при разреждането, за да не стане пюрето твърде рядко. Добавяйте водата постепенно и проверявайте консистенцията, за да постигнете желаната текстура. /jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Те не могат да пият Алкохол Земетресение в съседна страна Трус люшна румънци
Отиде си твърде млад Леджър остава легенда на киното Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи
Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година
Ще закрият ли Комисията за досиетата? Няма ДС, а 10 млн. лева потъват в нищото Председател на АБВ от коалиция „БСП-Обединена левица“ Румен Петков настоява да се махне и КПКОНПИ, но не само защото се използвала като бухлака Правителственият "Еърбъс" лети за Оман да прибере освободените моряци Сред заложниците бяха капитан Любомир Чанев и старши помощникът му Данаил Веселинов
Започват засилени проверки за пожарна безопасност на туристически обекти в цялата страна Министърът на туризма Мирослав Боршош ще работи активно с колегата му Даниел Митов от вътрешното ведомство Бившият президент на Салвадор почина в изгнание Издъхна на 65-година възраст
Почина последният жив член на The Band Новината беше потвърдена пред Rolling Stone от неговия дългогодишен приятел и колега Ян Хауст Община Царево е против предложеното за разширение на ЗМ "Силистар" Разширението щяло да обхване имоти, чрез които се свързват двата полигона на съществуващата защитената местност