Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да си направим качествена извара у дома?

Ключови думи: извара, как се прави у дома

Изварата, наричана в някои части на страната на диалект урда, е млечно изделие с високо съдържание на протеини, който се получава от пресичането на белтъците в млякото. Днес купуваме този полезен хранителен продукт от магазините, но в миналото се е приготвяла в домашни условия, пише actualno.com. Ако пазим старите тефтери с рецепти на бабите си, можем да ги изтупаме от праха и да се научим как се приготвя истинска извара у дома, за да сме сигурни в качеството на продукта и да се възползваме максимално от благоприятното му въздействие върху здравето.

Ползи от консумацията на извара

Бедна на калории, богата на протеини, витамини и минерали, изварата е сред най-полезните продукти, които можем да поднесем на трапезата, както в натурален вид, така и с подправки. Може да я включим в редица кулинарни рецепти за ястия, предястия и дори десерти. А консумацията на извара има редица здравословни ползи, сред които са:

За да се възползвате максимално от полезните качества и свойства на изварата обаче, е важно да знаете как се прави истинска извара, за да я приготвите сами у дома.

Как се приготвя истинска извара?

За да си приготвите истинска извара, се нуждаете от качествено пълномаслено прясно мляко – домашно, закупено от производителя директно, а още по-добре – издоено от кравата на някой съсед до вилата ви на село. Нуждаете се и от истинско кисело мляко, с което да пресечете прясното – подквасено от вас с ръцете ви, а не закупено в кофичка от магазина.

Тайната на вкусната и истинска извара не е в рецептата, тя не е трудна, а в продуктите, от които правите изварата. Необходими са ви само литър прясно мляко и бурканче кисело, както и сол на вкус, ако не желаете безсолна извара, за да се насладите на това вкусно и полезно удоволствие в дома си. Приготвянето е лесно – слагате свареното прясно мляко на котлона и когато се затопли и започне да се повдига, добавяте киселото и сваляте от котлона. Оставяте да изстине на стайна температура за няколко часа, прецеждате с тензуха и сте готови да се насладите на истинска извара в собствения си дом.

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Те не могат да пият Алкохол Земетресение в съседна страна Трус люшна румънци
Отиде си твърде млад Леджър остава легенда на киното Коментира визията на Мелания Тръмп Илиана Раева със суперлативи
Професор го "уби" Тим Коулсън с тежки думи за Неси ЕС се превърна в генератор на свръхбюрокрация и регулации за бизнеса АОБР представи приоритетите си за 2025 година
Ще закрият ли Комисията за досиетата? Няма ДС, а 10 млн. лева потъват в нищото Председател на АБВ от коалиция „БСП-Обединена левица“ Румен Петков настоява да се махне и КПКОНПИ, но не само защото се използвала като бухлака Правителственият "Еърбъс" лети за Оман да прибере освободените моряци Сред заложниците бяха капитан Любомир Чанев и старши помощникът му Данаил Веселинов
Започват засилени проверки за пожарна безопасност на туристически обекти в цялата страна Министърът на туризма Мирослав Боршош ще работи активно с колегата му Даниел Митов от вътрешното ведомство Бившият президент на Салвадор почина в изгнание Издъхна на 65-година възраст
Почина последният жив член на The Band Новината беше потвърдена пред Rolling Stone от неговия дългогодишен приятел и колега Ян Хауст Община Царево е против предложеното за разширение на ЗМ "Силистар" Разширението щяло да обхване имоти, чрез които се свързват двата полигона на съществуващата защитената местност