Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да си направим качествена извара у дома?

Ключови думи: извара, как се прави у дома

Изварата, наричана в някои части на страната на диалект урда, е млечно изделие с високо съдържание на протеини, който се получава от пресичането на белтъците в млякото. Днес купуваме този полезен хранителен продукт от магазините, но в миналото се е приготвяла в домашни условия, пише actualno.com. Ако пазим старите тефтери с рецепти на бабите си, можем да ги изтупаме от праха и да се научим как се приготвя истинска извара у дома, за да сме сигурни в качеството на продукта и да се възползваме максимално от благоприятното му въздействие върху здравето.

Ползи от консумацията на извара

Бедна на калории, богата на протеини, витамини и минерали, изварата е сред най-полезните продукти, които можем да поднесем на трапезата, както в натурален вид, така и с подправки. Може да я включим в редица кулинарни рецепти за ястия, предястия и дори десерти. А консумацията на извара има редица здравословни ползи, сред които са:

За да се възползвате максимално от полезните качества и свойства на изварата обаче, е важно да знаете как се прави истинска извара, за да я приготвите сами у дома.

Как се приготвя истинска извара?

За да си приготвите истинска извара, се нуждаете от качествено пълномаслено прясно мляко – домашно, закупено от производителя директно, а още по-добре – издоено от кравата на някой съсед до вилата ви на село. Нуждаете се и от истинско кисело мляко, с което да пресечете прясното – подквасено от вас с ръцете ви, а не закупено в кофичка от магазина.

Тайната на вкусната и истинска извара не е в рецептата, тя не е трудна, а в продуктите, от които правите изварата. Необходими са ви само литър прясно мляко и бурканче кисело, както и сол на вкус, ако не желаете безсолна извара, за да се насладите на това вкусно и полезно удоволствие в дома си. Приготвянето е лесно – слагате свареното прясно мляко на котлона и когато се затопли и започне да се повдига, добавяте киселото и сваляте от котлона. Оставяте да изстине на стайна температура за няколко часа, прецеждате с тензуха и сте готови да се насладите на истинска извара в собствения си дом.

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Наказание в детска градина: Дете да чисти тоалетна с голи ръце Случаят е от Пловдив и се проверява САЩ поискаха от Европа да забрани програмите за многообразие Френски компании са получили писма, с които ги призовават да спрат да назначават по пол, раса или религия
Петна от мазут в морето край Варна в дигна на крак институциите От Областната администрация заявиха, че се очаква да се извърши проверка и кой е отговорен С 30% са се увеличили пенсиите за инвалидност за година Това сочат данните на НОИ
Учителка в детска градина накара дете да чисти тоалетна с голи ръце? Какво се случва в Пловдив? Много неприятно провинение в Бургас Мъж без книжка шофира дрогиран
Украинец шофира пиян из бургаски комплекс Полицията го задържа Бургаски огнеборци с бърза намеса Изгасиха горящи дървени плоскости 
Мъж от Бургас показа какво не трябва да се прави зад волана Кара мъртво пиян Бургазлия с голям удар в "Капките" Вени е първият участник от този сезон с две победи
Трагедия в Турция Загинали и ранени при катастрофа между кола и пътнически автобус Какво време ни очаква в понеделник? Значителна облачност в България