Рецепта за солена торта с картофи и пилешко месо
Необходими продукти:
1 кг сварени картофи;
1 бр. пилешки гърди -без кожа и кости - 200 гр;
150 г бекон;
5-6 кисели краставички;
200 г стерилизирани печурки;
1 чаша майонеза за намазване - 200 гр;
200 мл бульон;
1 морков.
За декорация:
1 сварено яйце;
100 г настърган кашкавал;
10 клонки магданоз;
100 г маслини.
Начин на приготвяне:
Пилешкото се слага в тенджера под налягане заедно с цял морков и бульон.След като се повиши налягането се вари 7 минути. След изваждане се нарязва на дребно. Беконът се реже на кубчета и в сух тиган на умерена температура се пържи до златисто. Сварените и обелени картофи се смачкват на пюре.
Краствичките се режат на дребно, а гъбите на филии. Слага се в тава картофеното пюре, изпърженият бекон заедно с мазнината, краставички, гъби, пилешко и сол и се омесва добре. Намаслява се купа и се слага картофеното пюре.
Обръща се върху поднос. Внимателно се изважда купата. Тортата се намазва с майонеза. Декорира се с нарязани на колелца маслини, настърган кашкавал, ивици от сварения морков, клонки магданоз и се поръсва с настъргано яйце. Желателно е да престои час-два преди нарязване и сервиране.
Добави Коментар