Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Николина Чакърдъкова издаде тайната си рецепта за баница

Oбичаната народна певица Николина Чакърдъкова е известна и като добър кулинар
Ключови думи: Николина Чакърдъкова, баница, Нова година

Най-хубавото време в годината е дните преди Коледа и Нова година. Хората по света следват различни традиции и ритуали, които са научили от техните семейства и близки и в които вярват, че ще им донесат здраве, щастие и късмет. 

В нощта на 31 декември традицията повелява да се приготви специална обредна вечеря. На масата изобилства от ястия и напитки. Стопанинът носи в къщи дебел дънер, който се оставя да мъждука в огнището през цялата нощ. Жените пък приготвят празничната трапеза.

Най-хубавата изненада на празничната трапеза, която радва малки и големи, е баницата с новогодишни късмети. Именно такава вкусотия може да приготвите по рецептата на една от най-известните народни певици, които цяла България обича - Николина Чакърдъкова. Тя издаде каква е тайната й рецепта за вкусна баничка, която може да приготвите и в новогодишната нощ.

Необходими продукти:

кори за баница – 1 пакет (500 г);
яйца – 10 бр.;
кисело мляко – 1 кофичка (400 г);
сода бикарбонат – 1 ч.л.;
оцет – няколко капки;
олио – 1 ч.ч.;
брашно – 2 с.л.;
сирене – 300 г (може и повече, ако обичате).
Начин на приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса на горен и долен реотан, а скарата на фурната трябва да бъде на най-долното ниво за печене.

Намажете дъното на голяма тава с 3 с.л. от олиото.

Разтворете корите, всяка кора набирате с ръце на хармоника и редите в тавата в кръг, като започнете от стените – към средата на тавата.

За заливката разбийте яйцата и добавете предварително смесените кисело мляко, сода и няколко капки оцет, разбъркайте. Прибавете останалото олио и брашното, разбъркайте отново до еднородна смес.

Натрошете сиренето и го прибавете към сместа, ако обичате повече сирене, можете да добавите, разбъркайте отново.

С готовата заливка залейте баницата равномерно, пише gotvach.bg.

Поставете тавата в загрятата вече фурна и печете за 30 минути, засечете времето.

2
Коментара по темата
2.
Сиренего от магазина ли е
31.12.2023 20:53:55
Или директно от пръчката на агент Гоце
1.
Ами Да
31.12.2023 20:07:00
Що ни занимаватате точно с тая чавка с турското таке
  Добави Коментар
Заряза Турция, поема към нов живот и кариера в Италия Той е голямата звезда на турското кино Тъпче се само с боклуци Ям пица и паста всеки ден, здравословното не ме вълнува, признава Маги Халваджиян
Очаква дете Натали Трифонова е бременна с момче Огромна руска атака по Киев (ОБНОВЕНА) Най-малко 9 загинали и десетки ранени
13-годишно дете в кома след катастрофа Блъснат е с тротинетката си Пенсионен фонд "Топлина" е с най-висока доходност за последните 2 г. при универсалните, професионалните и доброволните фондове
Лили Иванова празнува рожден ден – възрастта ѝ остава най-голямата мистерия в родния шоубизнес От десетилетия насам всяка нова дата на календара предизвиква вълна от догадки, спекулации и шеги След паниката вчера – ново предупреждение, че земята отново ще се тресе Сеизмолозите са категорични: разломът е активен, а последиците може тепърва да се разгръщат
Как ще се преизчисляват в евро цените у нас Новата валута идва с ясни правила, но трябва да има контрол срещу злоупотреби Ученици от осем елитни гимназии в Бургас участваха в образователна дискусия за Европейския съюз Събитието премина при изключителен интерес и ангажираност на младите хора
Жена беше подпалена в болница в Ботевград след нападение с електрошок Пострадалата е с изгаряния по лицето и шията Как изкуственият интелект трансформира бизнеса