Рецепта за пълнени чушки с ориз, булгур и кисело зеле
Необходими продукти:
2 стръка праз
8 с. л. олио
500 г кисело зеле
200 г ориз
200 г булгур
1 бр. сушена люта чушка
1 ч. л. сух джоджен
20 бр. сушени чушки
150 мл зелев сок
Начин на приготвяне:
Празът се наситнява и се запържва в олиото. Няколко листа от киселото зеле се заделят настрана, а останалото количество се наситнява и се добавя към запържения праз. След като и зелето се позапържи, се сипват оризът и булгурът.
Налива се около 1 ч. ч. вода, овкусява се със сол, черен пипер, накълцаната люта чушка и джоджена и щом течността се абсорбира, се дърпа от котлона.
Сушените чушки се накисват в топла вода за 10–15 минути. Пълнят се с оризовата смес и се подреждат в тава. Покриват се със заделените листа кисело зеле. Наливат се зелевият сок и част от водата, в която са били накиснати чушките, така че течността да ги покрие.
Съдът се похлупва и ястието се готви в загрята на 200 °С фурна с вентилатор за около 1 час или докато течността се абсорбира, пише Actualno.com.
Добави Коментар