Рецепта за поширани яйца по панагюрски със сирене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 3 бр.
оцет - 1 с.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 600 мл
сирене - 150 г
кисело мляко - 200 г
чесън - 1 скилидка
олио - 2 с.л.
червен пипер - 1/2 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За тези поширани яйца в тенджера си изсипваме водата заедно със солта и оцета, като оставяме така, докато заври. След като е готова водата, внимателно чукваме яйцата, като внимаваме да не се изгорим. Оставяме така за около минута. Натрошаваме си сиренето. Разбиваме си киселото мляко и към него добавяме пресована скилидка чесън и малко сол и разбъркваме добре.
В чиния си поставяме отдолу сиренето и върху него изсипваме млякото. Изваждаме с решетъчна лъжица яйцата и ги поставяме върху киселото мляко. В съд загряваме олиото, запържваме с червен пипер и заливаме със запръжката яйцата по панагюрски. Поднасяме поширани яйца по панагюрски със сирене, като изстинат.
Източник: Gotvach.bg
Добави Коментар