Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за киш със сьомга и спанак

Ключови думи: рецепта, киш, сьомга, спанак

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ТЕСТО

брашно - 250 г

краве масло - 120 г студено

яйца - 1 бр.

сол - 2 щипки

вода - около 1 с.л. студена

ПЪЛНЕЖ

готварска сметана - 200 г

крема сирене - 200 г

яйца - 3 бр.

сьомга - 200 г прясно филе без кожа

спанак - 2 щедри шепи бейби листа

кашкавал - около 60 - 100 г (ползвам по - зрял кашкавал, тип Гауда)

черен пипер - 2 щипки, прясно смлян

индийско орехче - 2 щипки

сол - 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сипете брашното със солта в купа и нарежете към него маслото на малки парченца. Втрийте с пръсти до получаване на трохи. После чукнете яйцето и замесете гладко тесто. Ако е сухо, добавете малко студена вода. Такъв вид маслено тесто не се меси като тестото с мая, необходимо е само да се обединят съставките и да се постигне гладкост, това е достатъчно.

Оформете топка, разточете я между два пласта хартия за печене и сложете тънката кора в намазнена форма за киш (стандартният размер е 26-28 см, което предполага, че тестото трябва да се разточи на кора с по- голям от този диаметър, за да може се издигне и висок борд, характерен за всеки киш). Приберете в хладилник за около 30 минути. През това време пригответе плънката: Разбийте яйцата със сметаната, крема сиренето, солта, индийското орехче и черния пипер. Добавете настърган кашкавал и спанака накълцан на едро.

Разполовете филето от сьомга и половината от него нарежете на дребни кубчета, а другата на по- едри парчета или ленти. Сложете дребните кубчета от рибата при плънката за киша, другото заделете за по- нататък. Извадете блата от хладилника и сипете плънката.

Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна и печете около 20 минути, или докато плънката стегне леко. Тогава подредете в кръг по-големите парчета от сьомга и допечете за още 10-15 минути или до приятен загар. Поднесете киша със сьомга и спанак топъл или изстинал - много е вкусен и по двата начина.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

1
Коментара по темата
1.
Буламач
06.12.2023 11:22:37
Кой яде сьомга със пай бе тулупи
  Добави Коментар
Добавям това във водата, докато варя яйца и те стават безупречни Така няма да се напукат и белят по-лесно Мотоциклетист прекали със скоростта, озова се в бургаска болница За щастие, човекът е без опасност за живота
„Жанет“ се включи с много ниски цени в кампанията на Министерството на земеделието „Великденска кошница“ Инициативата има за цел на осигури достъпни продукти за всеки дом, без компромис в качеството След като микробус потъна в Дунав: Очаква се МВнР да потвърди има ли загинал българин Зловещият инцидент се случи в северната ни съседка, по първоначални данни 53-годишен сънародник е загубил живота си
Бургазлия пак пристъпи закона Криминално проявен и осъждан мъж задигна маркови слънчеви очила Какви са нагласите на работодателите в България? В Бургас се наблюдава умерено нарастване в намеренията за наемане на нови служители
Голямо напрежение в София В "Захарна фабрика" Как са изглеждали преди 35 години (СНИМКА) Катето Евро показа трогателен кадър
Стана 4-кратен световен шампион Млад българин удивлява в математиката Земетресение в Калифорния Трусът е от 5,2 по скалата на Рихтер
Почина Ализа Маген - жената с най-висок пост в историята на "Мосад" Тя си отиде на 88 години Какво ще е времето днес? По Черноморието ще е предимно облачно