Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

И най-претенциозната свекърва ще се впечатли от тези картофени цървули с пушена скумрия

Ключови думи: рецепти, рецепти с картофи

Трудно ни беше да определим дали тези картофени цървули с пушена скумрия са предястия или основно ястие. Може би правилният отговор зависи от количеството. С една свежа салата от тях става чудесна лека вечеря.

В приготвянето на тази рецепта има две особености. Първата е, че картофите не се белят. Ако ги обелите, няма какво да ги държи и ще се разпаднат по време на готвенето. Освен това печени с коричка имат много приятен земен вкус. Някой път може да си ги нарежете просто на по-големи парчета и да ги изпечете, а след това, докато са още топли, да ги поднесете със сирене крема, което сте разбъркали с нарязани пера зелен лук и магданоз. Преди това, разбира се, Mate Kitchen предупреждават да ги измиете много добре с гъба и обилно количество вода.

Другата особеност е, че в плънката се ползва зелен, а не стар лук. Той има хубав лек и свеж вкус и няма нужда да минава предварителна термична обработка, което го прави идеален за такъв тип пълнежи. Старият има нужда да го задушите предварително, защото иначе ще хрупа. А пък и той дава по-тежък вкус, който не е подходящ за тази рецепта, уточняват от Mate Kitchen.

Бъдете внимателни със солта! И рибата, и сиренето, и кашкавалът са солени, така че рискът да пресолите картофените цървули е голям. Използването на пушена скумрия съвсем не е задължително. Може да ги направите и с друг вид риба, която ви харесва повече или пък която имате в хладилника. Важното е на вас да ви е вкусно.

На нас ни се усладиха с бира, но и чаша бяло вино също ще им дойде добре.

Необходими продукти
картофи - 4 бр 

пушена скумрия - 2 бр  

готварска сметана - 100 мл 

кашкавал - 200 гр 

сирене - 100 гр 

сладка царевица от консерва - 100 гр  

зелен лук - 3 стръка 

чубрица - 1/2 ч.л. 

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата от костите. Сварете картофите и след като изстинат, ги обелете, разрежете на половинки по дължина и издълбайте вътрешността.

2. Нарежете на парченца рибата, смесете я със сметаната, настъргания кашкавал, царевицата, нарязания лук, натрошеното сирене, черния пипер, чубрицата и солта.

3. Напълнете картофите с готовата смес, подредете ги в намазнена тава и ги запечете за около 15 минути на 200 градуса.

2
Коментара по темата
2.
До 1
04.12.2023 09:15:04
Готвачът афтор с една молекула в главата, кое по напред да запомни.
1.
Аз
04.12.2023 06:41:48
Нали картофите не трябваше да се белят?!
  Добави Коментар
Каза много тежки думи Какво става с музиката в България? Зарязана и ограбена Дори Кристин Дейвис може да бъде отрязана в любовта
Полицейско куче обра точките в България Тайник в прахосмукачка убягна на полицаите, но... Стана баща за четвърти път Щастливият баща сподели хубавата новина в социалните мрежи 
Бърз кредит – начин на мислене ЕС търси начини да предотврати митата на САЩ Тръмп обеща да се справи с дългогодишния дефицит в търговията със стоки с ЕС чрез мита за повече износ на петрол и газ
Диабетно стъпало - защо е важно да реагирате навреме? До края на януари в университетска болница „Дева Мария“ текат безплатни прегледи при съдов хирург за мъже Борисов не иска да е председател на Комисията по външна политика Това съобщават от пресцентъра на партията
Преподаватели от Бургаския държавен университет участват в престижно образователно изложение в Лондон Визитата е с подкрепата на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия С какво се характеризира добрият автосервиз
Как "чурулика" Космоса? Това поражда много нови въпроси за физиката Българските моряци от "Галакси лийдър" кацнаха в София (ВИДЕО) Капитан Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил Веселинов вече са на родна земя