Жоро Мечката дал първите пари за ресторант на Лео Бианки
В предаването на Мондьо италианецът, популярен у нас с ресторантите си и участието си в риалити формати, Лео Бианки разказа за първите си години в България. Откровено пред водещия майсторът на пицата и пастата сподели, че при пристигането си в страната първата му дестинация була Бургас.
„Пари за първия ресторант даде известна ъндърграунд личност – Георги Николов-Мечката“, разкри Лео. Припомняме, че „Гранд Италия“ се намираше до морската градина. Заведението бе на два етажа и бе винаги пълно. „Без предварителна резервация трудно се намираха места там през първите години“, спомнят си местните.
Италианецът разказа за тежкото си детство. Той е израснал в пристанищното градче Анкона. Майка му – сицилианка с горещ темперамент, се развежда с баща му. Следва буйно юношество „но никога не съм употребявал наркотици. Вижте момичетата … всяка вечер бях с различна“, коментира готвачът.
Лео и баща му пристигат в България през 1992 година. Те бягат от сериозни проблеми в родния му град Анкона. Там след свръх доза е починала сестра му.
Лео става готвач, след като изкарва курс за готвачи в реномираната академия в Бреша. Там са се обучавали шефове, които са част от екипите на ресторанти със звезда „Мишлен“.
„Най-много „обичам“ клиентите да си поръчат пица с кетчуп“, възмущава се италианецът. За него тази добавка унищожава автентичния вкус и обезмасля целия му труд.
В Бургас баща му сключва сделка с Мечката. „Той ни даде парите за първата пицария, с уговорката, че ще му ги върнем след 365 дни. И той и ние удържахме на мъжката дума, която си дадохме“, разказа още готвачът.
В последствие Лео губи и майка си, която умира от рак в Италия.
Към днешна дата италианецът е успешен собственик на ресторант в София, съпруг и горд баща.
Един ден след поредният вкусен обят го питам, сеньор Бианки как докарваш този превъзходен вкус на всички ястия. Той ми отвръща приятелю всички продекти и подправки нося от италия...А Лео се оказа единственият читав наследник на моят приятел.
Признанието, че си бил перач на пари от меко казано съмнителен произход и от там връзката с контрабанда и пласиране на жива плът ( с каквато бяха известни тези силоваци) е крещяща.
И го ползват да ми рекламира пособия за ученици !
ПОМИЯР ! И то ТЪП !
Иначе пицарията беше хубава.
Уж плащал,но не му вървяха работите,после се премести в подлеза зад университета - ресторант „Люти чушки“,там винаги беше пусто...
И в София не потръгна веднага спомням си оплакваше се по ТВ,че му искали висок наем.
Да е жив и здрав,но доста неща от биографията си спести.
Успял е да излезе от батака,ако за това разкаже,може да помогне и на други