Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто

Хамбургерите са един от знаковите приноси на Америка към глобалния кулинарен канон
Ключови думи: Макдоналдс, новини, Флагман, Бургас, ново меню

Най-голямата световна верига за бързо хранене Макдоналдс е в процес на извършване на значимата ревизия на основното меню. Това ще бъде най-сериозната промяна от десетилетия, а идеята на мениджмънта е да се съживи интереса и любовта към своите емблематични бургери.

Тази инициатива, тествана пилотно в Австралия и включва над 50 подобрения в рецептите и начина на приготвяне на бургерите. Сред промените, които се тестват, са приготвянето на кюфтенцата от говеждо месо в по-малки количества за по-равномерно запържване, увеличаването на количеството специален сос и въвеждането на маслено хлебче бриош с произволно разпръснати сусамови семена, което се очаква да създаде усещането за консумация на домашно приготвена храна. Тези подобрения се отнасят и за "Биг Мак".

Обновяването в рецептите и процедурите при приготвянето на бургерите на "Макдоналдс" се оценява като повратен момент в стратегията на световната марка. Той е свързван с преосмисляне на цялостната концепция, изградена върху установяването на техники в промишлен мащаб, които отдавна дават приоритет на цената и еднообразието.

Това се случва в момент, в който вериги за бързи ежедневни бургери от по-висок клас като "Файв Гайс" набират популярност. В някои случаи компанията възстановява практики, които преди е изоставила в името на ефективността. Крис Йънг, старши директор на "Макдоналдс" за глобална стратегия за меню, подчертава включването на качеството в техния модел на бързо обслужване.

Маркетинговите усилия на компанията, включително билбордове и нова рекламна кампания с участието (завръщането) на добрия стар Hamburglar (от ham - месо от свински бут, и burglar - обирджия), представят тези бургери като най-добрите с марката "Макдоналдс" досега. Hamburglar "Макдоналдс" отбелязва скок на продажбите след Covid-19, изпреварвайки конкуренти като "Бъргър Кинг" и "Уендис". През 2022 г. продажбите на компанията в същите търговски обекти в САЩ са нараснали с 10,3%. Този растеж идва на фона на силно конкурентен пазар на бургери в САЩ, който се оценява на стойност на годишните продажби от 136 млрд. долара.

Хамбургерите са един от знаковите приноси на Америка към глобалния кулинарен канон, с корени в говеждите пържоли, държани в ръка, предпочитани от германските мигранти - евтини, преносими ястия, които могат да изяждат на крак, докато се качват на корабите в пристанището на Хамбург.

Днес бургерите съставляват около 40% от продажбите на заведения за бързо хранене в САЩ и силното предлагане на бургери се счита за решаващо за успеха в този сегмент.

Въпреки този успех, проучване на Technomic установи, че "Макдоналдс" изостава значително от фаворитите на гладните за бургери, като само 28% от анкетираните изразяват желание да хапват от техните бургери, в сравнение с лидери като "Уайт кесъл" - със 72%, и "Бъргър Кинг" - с 52%. За проучването са били анкетирани около 50 хил. потребители; "Макдоналдс" заема 13-о място в класацията на бургерите, които предизвикват желание за консумация.

В началото на 202 г. "Макдоналдс" обяви, че ще преустанови използването в своите бургери на спорния месен продукт, описван от поделия мощна кампания срещу качеството на храната на марката Джейми Оливер като "розова слуз". Зад това определение се крие "обезкостено крехко говеждо месо", което всъщност е отпадъчният материал от това, което остава от месото, след като бъдат взети всички избрани разфасовки говеждо месо. Тези остатъци са забранени за човешка консумация в Обединеното кралство, където вместо това се използват за храна за кучета и пилета. Те обаче са законни за консумация в Съединените щати, където се третират с амониев хидроксид, за да се унищожат бактерии като ешерихия коли и да се направи месото безопасно за консумация от човека.

 

8
Коментара по темата
8.
Грубиян
03.12.2023 19:24:20
И почвам да хапвам бате
7.
Тупано
03.12.2023 12:23:57
Макдона'лдс = лайна со говна.
6.
gogoo
03.12.2023 10:55:35
макдоналдс е храна за лапета и за като си пиян в 4 сутринта
5.
XX
03.12.2023 09:03:45
Сами си ги направиха през последните 3 години да не стават за ядене. Какви подобрения сега?!
4.
Боза здраве
02.12.2023 22:59:59
Кьопоолу ша има ли ма
Ам трушия
Сланина
чирузи сафрид
3.
милинко
02.12.2023 22:54:39
яжте си храната за балъци вие,балъци
2.
292
02.12.2023 22:50:48
Сменили органичните лайна със синтетични. Ама ги оставили със същите вкусови качества и аромати, че даже и плюс.
1.
Яжте си ГМО то ВИЕ !
02.12.2023 21:45:01
Умните хора отдавна са разбрали , че подобни вериги като гореупоменатата отдавна вече са загубили имиджа си . Няма да уточнявам защо , всеки който им е опитвал от храните и цените им - знае .
  Добави Коментар
Без паника! Зимата смалява пенисите с 50% Просто влезте в топла стая или си вземете хубава топла вана и ще се оправите, посочват експерти 6 начина да разберете дали връзката ви с любимия е реална или е просто илюзия Това вълшебно чувство „любов от пръв поглед“ може да не е толкова истинско
4 зодии, които обичат да симулират щастие Ето кои са те  Най-вкусната и мека домашна питка с мак и сусам Вижте рецептата
Храните, които борят стреса, напрежението и безпокойството Тези храни и напитки ни помагат да се отървем от негативните емоции и да си дадем поне малко спокойствие Тийнейджъри нападнаха продавач е столичен мол 16-годишните хулигани избягали, извикаха полиция и линейка в търговския център
Йордан Цонев: Санитарният кордон не ни притеснява Ние не сме участвали в нито една коалиционна конфигурация, когато Бойко Борисов е бил премиер, заяви още той Ще донесе ли новата седмица затопляне на времето Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана облачност
Общините борят боклука с вдигане на промилите Повече с 2000 тона Дянков: Много вероятно е да влезем в еврозоната през 2028-2029 година Инфлацията, дефицитът и още други дупки са все още спънка за влизането ни в еврозоната, посочва екс финансовият министър
Официално зарязва чалгата, ето с какво ще се занимава Ромският славей прохожда в актьорството Отиде си режисьорът, обучил Иво Димчев, Нети, Орлин Павлов, Елена Петрова Творецът Николай Георгиев основа легендарния Театър-студио 4ХС и Театър – лаборатория „Алма Алтер"