Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg
Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!
Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто
Хамбургерите са един от знаковите приноси на Америка към глобалния кулинарен канон
Най-голямата световна верига за бързо хранене Макдоналдс е в процес на извършване на значимата ревизия на основното меню. Това ще бъде най-сериозната промяна от десетилетия, а идеята на мениджмънта е да се съживи интереса и любовта към своите емблематични бургери.
Тази инициатива, тествана пилотно в Австралия и включва над 50 подобрения в рецептите и начина на приготвяне на бургерите. Сред промените, които се тестват, са приготвянето на кюфтенцата от говеждо месо в по-малки количества за по-равномерно запържване, увеличаването на количеството специален сос и въвеждането на маслено хлебче бриош с произволно разпръснати сусамови семена, което се очаква да създаде усещането за консумация на домашно приготвена храна. Тези подобрения се отнасят и за "Биг Мак".
Обновяването в рецептите и процедурите при приготвянето на бургерите на "Макдоналдс" се оценява като повратен момент в стратегията на световната марка. Той е свързван с преосмисляне на цялостната концепция, изградена върху установяването на техники в промишлен мащаб, които отдавна дават приоритет на цената и еднообразието.
Това се случва в момент, в който вериги за бързи ежедневни бургери от по-висок клас като "Файв Гайс" набират популярност. В някои случаи компанията възстановява практики, които преди е изоставила в името на ефективността. Крис Йънг, старши директор на "Макдоналдс" за глобална стратегия за меню, подчертава включването на качеството в техния модел на бързо обслужване.