Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Съхраняване, варене и готвене: Тези разкрития за яйцата са супер важни!

Ключови думи: яйца, съхранение, готвене, варене

Безспорно яйцата са едни от най-любимите хранителни продукти на много хора. С тях може да приготвим какви ли не вкусотии, а плюсът е, че стават бързо. 

Но не само това – яйцата са неизменна част от всеки хранителен режим.Друго нещо, което е (почти) неоспоримо е, че всеки от нас държи в хладилника си по няколко яйца и често пъти те биват сварявани след това.

Но как ще реагирате, ако научите, че цял живот сте държали яйцата на неправилното място в хладилника и сте ги варили погрешно! Да, точно така.

И така - най-доброто място за съхранение на яйца в хладилника е рафтът в средата.

Продуктът трябва да се постави по-близо до задната стена и далеч от продукти със силна миризма - черупката абсорбира добре неприятните миризми.

Не трябва да поставяте яйца в специални клетки на вратата - там температурата не е постоянна поради периодичното отваряне на хладилника.

Как да не варите яйца?
Идеално е яйцата да се съхраняват в хладилник в „оригиналната” картонена (или пластмасова) кутия. Това дава допълнителна защита на крехките яйца, както и увереност, че продуктът е свеж - срокът на годност винаги е посочен на опаковката.

Важно е първо да използвате т. нар. „ранните яйца“, за да не се развалят в хладилника. Ако не знаете датата на производство или срока на годност, по-добре е да изхвърлите яйцата, които са престояли в хладилника повече от 30 дни, тъй като едва след месец съхранение на хладно място бактериите салмонела започват да проникват в белтъка и жълтъка през черупката на яйцето.

Как да готвим яйцата?
Когато използвате белтъците и жълтъците за готвене, оставете яйцата да достигнат стайна температура преди готвене. Черупката може лесно да се спука поради резки промени в температурата, а студените белтъци не се разбиват добре. Но не оставяйте яйцата извън хладилника за дълго време, за да не се развали продуктът. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Продал апартамента си заради ресторанта Семейството на шеф Ангелов го подкрепяло изцяло в амбициите му Трик на камериерките с пластмасова бутилка връща белотата на тоалетната Нашите баби също са използвали този инструмент
Настъпва голям обрат с времето! Летни температури през март!  Никога не хвърляйте пръстена от бутилката с олио Малко хора знаят, че ако оставите този малък пръстен, можете значително да намалите консумацията на растително масло
Почина уважаван българин Доц. Недев беше не само блестящ специалист в своята област, но и обичан колега, наставник и човек с изключителна доброта Слага си зъби на бартер Днес Светлана вече не разполага със златните карти на бившия си съпруг
Как да съсипеш риалити шоу за три сезона – наръчник от „Ергенът“ По-скучно е дори от неделно следобедно предаване по БНТ Такова нещо се случва веднъж на 30 години! Топ астролог назова зодиите, които съдбата ще зарине с пари! Не забравяйте, че финансовият успех зависи не само от късмета, но и от вашите усилия и правилните решения
Шофьор на автобус поиска 5 млн. евро обезщетение, защото... Водачът бил принуден да напусне, без да оформят документите му за Бюрото по труда Тревожно: 78% от българите използват телефон докато шофират Глобите у нас за подобно нарушение са сред най-ниските в Европа
За тъщи: От кои зодии излизат най-добрите зетьове Ето кои са те  Машинист от влака, блъснал кола край Кресна - с положителна проба за упойващи вещества Предстои извършването на химичен анализ