Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Съхраняване, варене и готвене: Тези разкрития за яйцата са супер важни!

Ключови думи: яйца, съхранение, готвене, варене

Безспорно яйцата са едни от най-любимите хранителни продукти на много хора. С тях може да приготвим какви ли не вкусотии, а плюсът е, че стават бързо. 

Но не само това – яйцата са неизменна част от всеки хранителен режим.Друго нещо, което е (почти) неоспоримо е, че всеки от нас държи в хладилника си по няколко яйца и често пъти те биват сварявани след това.

Но как ще реагирате, ако научите, че цял живот сте държали яйцата на неправилното място в хладилника и сте ги варили погрешно! Да, точно така.

И така - най-доброто място за съхранение на яйца в хладилника е рафтът в средата.

Продуктът трябва да се постави по-близо до задната стена и далеч от продукти със силна миризма - черупката абсорбира добре неприятните миризми.

Не трябва да поставяте яйца в специални клетки на вратата - там температурата не е постоянна поради периодичното отваряне на хладилника.

Как да не варите яйца?
Идеално е яйцата да се съхраняват в хладилник в „оригиналната” картонена (или пластмасова) кутия. Това дава допълнителна защита на крехките яйца, както и увереност, че продуктът е свеж - срокът на годност винаги е посочен на опаковката.

Важно е първо да използвате т. нар. „ранните яйца“, за да не се развалят в хладилника. Ако не знаете датата на производство или срока на годност, по-добре е да изхвърлите яйцата, които са престояли в хладилника повече от 30 дни, тъй като едва след месец съхранение на хладно място бактериите салмонела започват да проникват в белтъка и жълтъка през черупката на яйцето.

Как да готвим яйцата?
Когато използвате белтъците и жълтъците за готвене, оставете яйцата да достигнат стайна температура преди готвене. Черупката може лесно да се спука поради резки промени в температурата, а студените белтъци не се разбиват добре. Но не оставяйте яйцата извън хладилника за дълго време, за да не се развали продуктът. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шокиращо: Твърдят, че първата съпруга на Димо Алексиев го зарязала заради... Алексиев има тежки проблеми с алкохола и... дрогата? Предизвикан е на бой Любовната драма за Беба може да влезе в клетката за ММА, ако зависи от Велин...
"Взриви" телевизията Димо Алексиев произнесе присъда в Игрите, деликатна подробност е, че в момента той е зад решетките Вярно ли е, че хората във връзки всъщност са по-щастливи от необвързаните? Ето какво казват експертите
„За“ и „против“ прошката след изневяра Да останеш във връзка с някого, който е изневерил, понякога може да бъде нараняващо 4-те зодии, които ще намерят нова любов Вижте кои са те 
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос Това е тайната рецепта на хората от морето  Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5% Калин Джорджеску получи 22 на сто подкрепа 
7 нездравословни храни, които да избягвате Инстантни спагети са едни от тях Българските гори са едно от местата с най-голямо биоразнообразие в Европа
„Жени като Дебора Михайлова“: Урсула фон дер Лайен спомена българката на Деня срещу насилието над жени (ВИДЕО) Една на всеки три жени става жертва на насилие в някакъв момент от живота си Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки За 2024 г. страната ни се нарежда на осмо място по консумация