Тази десерт става точно за 10 минути, но е божествено вкусен
Този крем-мус с халва и тахан на Mate Kitchen става бързо и лесно, защото се бърка през цялото време с миксера. Освен това е студен, нищо не трябва да се топли, да се вари и т.н., а това допълнително улеснява приготвянето му. За десетина минути ще сте готови с всичко. Ще ви е нужно само малко търпение да го изчакате да се охлади леко в хладилника.
За много от вас този десерт вероятно е изненадващ, защото свързват вкуса на халвата с детската градина или казармата, да речем. Оказва се, че от нея може да се направи нещо наистина специално и впечатляващо.
Единственият съвет на кулинарите от Mate Kitchen е да следвате точно количеството на сусамовия тахан, както е посочено в списъка с продуктите, и да не импровизирате с повече. Той има тежък и натрапчив вкус и ще съсипе крема, ако прекалите.
За декорацията може сами да си направите карамелизираните ядки. Не е нищо специално и не отнема много усилия. Просто сложете каквито ядки имате вкъщи в горещ карамел, разбъркайте и след това излейте на гладка повърхност. Когато се стегне и изстине напълно, натрошете и поръсете кремчето с количество по ваш вкус. Това е всичко.
Необходими продукти
халва - 250 гр
готварска сметана животинска - 250 гр
сладкарска сметана растителна - 250 гр
сусамов тахан - 40 гр
пудра захар - 50 гр
Начин на приготвяне:
1. Сложете халвата и животинската сметана в купа и с миксер разбийте докато халвата се разбие и се получи гладка смес.
2. После добавете тахана и пудрата захар. Разбъркайте много добре с миксера.
3. В отделна купа разбийте растителната сметана до пухкав крем. Прехвърлете разбитата сметана при сместа от халва и тахан и съберете двете смеси до хомогенен крем.
4. Налейте го в десертни чашки. По желание декорирайте с карамел и ядки.
Внимание: Съдържа готварска сметана, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа халва, което може да предизвика алергични реакции.
Добави Коментар