Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Българинът не сяда на масата без този продукт, но след 40 години трябва да го ограничат драстично

Ключови думи: Новини, Флагман, Бургас, хляб

Българинът не сяда на масата без хляб. Неслучайно на всички по-важни поводи хората се „захранват” с хляб и сол или хляб и мед. Последни проучвания обаче преобръщат наопаки разбиранията ни за храната. Оказва се, че хлябът днес се счита за опасен продукт за здравето, особено, ако сме навършили определена възраст. Според диетологът Ирина Минаева той е най-добре да се изключи от диетата, когато човек е навършил 50 години. Според експерта консумацията на всеки продукт от рафинирано бяло брашно трябва да се намали във всяка възраст. Това се отнася най-вече за деца и възрастни хора. За тези под 30 години, които се занимават с тежък физически, лекарката препоръчва да консумират повече хлебни изделия от останалите.

„Но от 40-годишна възраст трябва да го консумирате ограничено, до 50 години - максимум 1-2 филийки дневно, а след 50-те е по-добре да го премахнете напълно”, казва още тя. Експертът споделя и как е правилно да се консумира този тестен продукт - за целта трябва да се дъвче дълго и старателно, за да се разтвори в слюнката, защото храносмилането му започва в устата ни.

Минаева настоява да се избягва напълно комбинацията от хляб със сирене, яйца, каша или месо. Но суровите или варени зеленчуци, билки, сок, както и зеленчуци или масло се комбинират идеално с него. „Ако не можете да откажете този продукт, яжте го леко изсушен. При това положение съдържащите се в него нишестета, които постъпват в организма ни в големи количества, се превръщат в нужните ни монозахариди”, казва диетологът. В продължение на хилядолетия тази храна се е приготвяла на основата на малц, хмел, ръж и други естествени закваски.

От средата на миналия век индустриалната мая започва да се използва в производството на хлебни изделия. Благодарение на тази съставка процедурата за печене на тестени изделия се ускорява няколко пъти и следователно това помага да се увеличи производителността.

Има още няколко аргумента, които оправдават вредата от дрождевите култури за човешкото тяло. Състоянието на чревната микрофлора играе важна роля за поддържане на човешкото здраве. Тъй като дрождите са доста активни гъбички, след като попаднат в тялото, те се размножават със светкавична скорост, измествайки полезните бактерии от червата. Освен това, като страничен продукт от своята жизнена дейност, дрождите произвеждат антибиотици, които изобщо не допринасят за подобряване на състоянието на червата. Комбинацията от тези фактори впоследствие води до отслабване на имунитета.
 

1
Коментара по темата
1.
дааа
03.11.2023 09:22:03
минаева ако иска да НЕ ЯДЕ ХЛЯБ ИЗОБЩО И ДА БЪДЕ ВЕЧНО МЛАДА
  Добави Коментар
Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама
Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена
Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри  Медведев се подигра със Зеленски и Фон дер Лайен Твърди, че европейските елити "избират смъртта"
PR експерт: Тандемът Борисов-Пеевски ще реши колко дълго да ни управлява кабинета „Желязков” Трябва да изминем пътя към еврозоната, за да затворим тази врата към големия съветски брат, който ни чака оттатък Черно море, каза Диана Дамянова Твърди, че е била опипвана от... Полицайка
Прави сензационен ход? Роналдо се завръща в Реал? Неочаквано високи температури в... Англия
Почина млад футболист Трагедия до България Неприятна случка с Гришо Димитров е любимец на много фенове по света, но има и недоброжелатели