Рецепта за пилешка запеканка Леле Мале
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета - 1 бр.
картофи - 4 бр. средни
лук - 1 глава
олио - 4 с.л.
печурки - 180 г гъби консерва
печени чушки - 2 - 3 бр. червени
сол - на вкус
черен пипер
мащерка
кашкавал - 50 г за поръсване
магданоз - пресен
ЗАЛИВКА
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 120 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се сваряват обелени, нарязани като за мусака, за 10 минути и се отцеждат добре. Пилешкото бутче се сварява до готовност, обезкостява се, кожата се маха и месото се нарязва на едри парчета. Загрява се олио в тиган, запържва се лук и гъби - да се задушат. Добавяме нарязани червени чушки, пилешкото месо и отцедените картофи. Поръсва се със сол, черен пипер, мащерка и разбъркваме, да се смесят продуктите.
Сипва се в правоъгълна тавичка и се заравнява. Разбиват се яйцата с щипка сол и черен пипер, добавя се прясно мляко и заливаме запеканката. Печем в загрята фурна 180 °C, докато стегне заливката. Изважда се, поръсваме с магданоз и нарязваме на квадрати сочната пилешка запеканка. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал, без да се запича.
Сервираме пилешка запеканка Леле Мале с чаша вино и домашна пита - страхотна вкусотия е.
Източник: gotvach.bg
Добави Коментар