Рецепта за кейк без захар и глутен
Продукти:
1 ½ ч.ч. брашно без глутен;
1 ч.ч. еритритол;
¼ ч.ч. какао;
1 ч.л. сода бикарбонат;
½ ч.л. сол;
1 с.л. ябълков оцет;
1 ч.л. ванилов екстракт;
6 с.л. лъжици неподсладено ябълково пюре;
1 чаша вода
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и си подгответе форма за печене на торта с падащо дъно, както и хартия за печене. В голяма купа смесете брашното, еритритола, какаото, содата и солта и разбъркайте добре.
Добавете ваниловия екстракт, ябълковия оцет, както и неподсладеното ябълково пюре. Разбъркайте. Най-накрая изсипете водата и размесете добре, докато съставките се смесят напълно.
Сложете сместа във формата за печене и печете за около 25-30 минути или до суха клечка. Извадете готовия блат, след като изстине. По желание, можете да съхранявате и във фризер.