Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Малки хитринки за неустоими десерти

Ключови думи: десерти, флагман, тънкости

За да жънете успехи в сладкарството, е нужна научна точност. Някои десерти може да се окажат пълен провал дори след съвсем малка стъпка накриво. Тънкости за приготвянето на любими кулинарни изкушения разкрива професионален сладкар в епизод от поредицата „Знаеш ли как?”.

Шоколадов мус

Две са основните тайни на перфектния десерт. Първо – шоколадът не трябва да се нагрява прекалено силно, когато се топи. Загряване до 50 градуса е напълно достатъчно. За целта той не трябва да се слага в тиган директно на котлона, а е добре да се топи на водна баня, пише NOVA.

Следващото нещо, за което трябва да внимаваме, приготвяйки шоколадов мус, е отделянето на белтъците от жълтъците на яйцата. Ако белтъкът се смеси с жълтъка, у него попада мастно вещество и става невъзможно разбиването му на сняг. При такава грешка десертът не стяга, дори след като „прекара” часове наред в хладилника.

Плодов пай

Тайната на идеалното тесто за плодов пай е то да бъде приготвено отделно от плодовете. След 10 минути печене тестото се вади от фурната и се „изолира” като се намазва със сурово яйце. После се допича.

Плодовете, които се редят върху пая, не се варят, защото отделят доста вода и правят тестото клисаво.

Ако решим да овкусим и украсим десерта си с ягоди, е хубаво да ги намажем със захарен сироп. Той предпазва плодовете от разкашкване и придава блясък на пая.

Идеалното тесто за палачинки

За да забъркаме смес за палачинки без бучки, е нужно да приложим само един прост трик. Сладкарите съветват първо да разбием брашното с яйцата и след това да добавим прясното мляко.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо е съкрушена Загуби кученцето си Тези храни могат да ви разболеят от рак Полуфабрикатите, като колбасите и различни месни изделия, често съдържат значителни количества подобрители на вкуса, стабилизатори, аромати и консерванти
Нечуваният феномен "Гръмотевичен сняг" удари Земята Знаете ли какво представлява? Отваря топ ресторант в Истанбул Актьорът, известен с ролите си в успешни турски сериали, е развил страст към готварството през пролетта на 2023 г.
Бивша звезда на Нова разкри шокиращи подробности за миналото си и любовната драма със съпруга си! Тя разкри за първи път за най-тежкия момент в кариерата си като млада репортерка, когато била на крачка от това да изостави телевизионната журналистика. Отказано е вписване на старостилната православна църква Тя е потенциална заплаха за държавата, заяви премиерът при изслушването в Народното събрание
Костадин Костадинов се помисли за Тръмп: Поиска България да се обедини със Северна Македония Аналогичен е случаят и с Южна Бесарабия, смята лидерът на Възраждане Лос Анджелис не може да се справи с пожарите, защото дари запасите си на Украйна, смята синът на Тръмп Позицията му подкрепа и Илон Мъск
Организират среща във връзка с инвестиционно намерение върху терена на бившия Колодрум Тя ще се проведе в залата на Общинския съвет на 16 януари Президентът поздрави Алберт Попов за историческата му победа в ските Успехът му донесе жадувана радост на всички българи, очакващи този триумф вече 45 години, каза Радев
Показа гаджето си Въпреки че вече му роди три дъщери, Стоян, който има брак близнак, все още не се е бракувал за туркинята Сарафов с писмо до Киселова за имунитетите на Лена Бориславова, Ибрямов и Рангелов Главният прокурор очаква Народното събрание да предостави информация на държавното обвинение