Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Малки хитринки за неустоими десерти

Ключови думи: десерти, флагман, тънкости

За да жънете успехи в сладкарството, е нужна научна точност. Някои десерти може да се окажат пълен провал дори след съвсем малка стъпка накриво. Тънкости за приготвянето на любими кулинарни изкушения разкрива професионален сладкар в епизод от поредицата „Знаеш ли как?”.

Шоколадов мус

Две са основните тайни на перфектния десерт. Първо – шоколадът не трябва да се нагрява прекалено силно, когато се топи. Загряване до 50 градуса е напълно достатъчно. За целта той не трябва да се слага в тиган директно на котлона, а е добре да се топи на водна баня, пише NOVA.

Следващото нещо, за което трябва да внимаваме, приготвяйки шоколадов мус, е отделянето на белтъците от жълтъците на яйцата. Ако белтъкът се смеси с жълтъка, у него попада мастно вещество и става невъзможно разбиването му на сняг. При такава грешка десертът не стяга, дори след като „прекара” часове наред в хладилника.

Плодов пай

Тайната на идеалното тесто за плодов пай е то да бъде приготвено отделно от плодовете. След 10 минути печене тестото се вади от фурната и се „изолира” като се намазва със сурово яйце. После се допича.

Плодовете, които се редят върху пая, не се варят, защото отделят доста вода и правят тестото клисаво.

Ако решим да овкусим и украсим десерта си с ягоди, е хубаво да ги намажем със захарен сироп. Той предпазва плодовете от разкашкване и придава блясък на пая.

Идеалното тесто за палачинки

За да забъркаме смес за палачинки без бучки, е нужно да приложим само един прост трик. Сладкарите съветват първо да разбием брашното с яйцата и след това да добавим прясното мляко.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила