Рецепта за спаначена салата с карфиол и сладък картоф
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
карфиол - ½ глава
сладък картоф - 1 бр. по - малък
нахут - 1 консерва
червен лук - 1 глава, малка
червен пипер - 1 ч.л.
пушен червен пипер - 1 ч.л.
кимион - 1/2 ч.л. или на вкус
чесън на прах - 1/2 ч.л.
лук на прах - 1/2 ч.л.
сол
зехтин
киноа - ½ ч.ч.
спанак - 300 грама
авокадо - 1 бр.
краставица - 1 бр.
тофу - 200 г
копър - ½ връзка
магданоз - ½ връзка
лимон - 1 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Карфиолът се разделя на розички. Сладкият картоф се обелва и нарязва на кубчета. Лукът се реже на полумесеци. Прибавя се отцеденият нахут. Добавят се подправките - сладък и пушен червен пипер, кимион, чесън и лук на прах, сол и малко зехтин. Разбърква се добре и се изсипва върху хартия за печене. Пече се в загрята на 200 градуса фурна до готовност на сладкия картоф. През това време киноата се измива и се слага с 1 ч.ч. вода да заври.
Когато това стане, се оставя на изключения котлон с капака, докато поеме водата. Спанакът се измива и накъсва или нарязва. Авокадото се обелва и нарязва на кубчета, а краставицата - на половинки. Наситняват се копърът и магданозът.
Тофуто се намачква хубаво. Изцежда се при него сокът от лимона и се намачква още, почти до каша. Смесва се с копъра и магданоза. За да оформим финално салатата с карфиол, към спанака в дълбока купа се прибавя готовата киноа, запечените зеленчуци с нахута, намачкано тофу, авокадото и краставицата. Разбърква се добре богатата салата и се доовкусява със зехтин и сол на вкус.
Тази спаначена салата с карфиол и сладък картоф има повече хранителни вещества от телешки стек.
Източник: Gotvach.bg
Добави Коментар