Откакто научих рецептата за този неустоим италиански крем карамел, друг десерт не правя
Днес ще ви представим уникална рецепта за италиански крем карамел.
Продукти:
За карамела:
150 г захар
2 супени лъжици вода
сокът на 1 лимон
За крема:
4 цели яйца
4 жълтъка
400 мл прясно мляко
400 мл течна сметана
130-150 г захар
1 ванилова шушулка
Приготвяне:
Започнете с приготвянето на карамела. В малка тенджера на котлона сложете захарта, заедно с 2 супени лъжици вода и сока на 1 лимон. Бъркайте хубаво, докато се получи карамел, който след това изсипете равномерно във формата за печене, която сте избрали за десерта. Оставете го да изстине добре. Когато карамелът е изстинал и твърд може да приготвите сместа за крема.
В купа разбийте яйцата, жълтъците и захарта. Добавете към тях сметаната и млякото и съдържанието на ваниловата шушулка (само семенцата). Разбъркайте добре и прецедете сместа през цедка.
След това я сипете във формата за печене с карамела. Поставете я в тава за печене и добавете в нея топла вода, около 1/3 като количество от височината на формата с крем карамела. Печете на 110 градуса за 2 часа. Сервирайте крем карамела, когато е напълно изстинал.
Източник: Az-jenata.bg
Добави Коментар