Огромна промяна в хотелите у нас, отказват се от ол инклузива, защото...
Много хотелиери у нас се отказват от системата "ол инклузив" заради поскъпването на хранителните продукти. Тази нова тенденция коментира Павлин Косев, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в морската столица.
В новите пакети, които предлагат местата за настаняване, към нощувката са включени само закуска и вечеря, посочи той.
Много от хотелиерите споделят, че резултатите тази година не са постигнали техните очаквания, а основен фактор са увеличените разходи заради инфлацията, смята Косев.
"Това, че клиентите търсят основно ол инклузив е фактор доста да поскъпне, защото храните и напитките са доста поскъпнали", обясни той. "И аз имам информация, че следващата година доста хотели ще минат на варианта полупансион - закуска и вечеря. Тенденцията е д се олекоти това, защото в обедните часове доста хора ходят на плаж, екскурзии. Целта е хората на обяд да могат да избират", посочи той.
"Смятам, че сезонът не беше лош. Сега живеем във форсмажорни времена и пред бранша изникват различни предизвикателства", каза още той пред БНР Радио Варна.
Според него успешни ще са тези хотелиери, които бързо успеят да се адаптират и да намерят правилните решения.
Добави Коментар