Рецепта за вкусно брауни с тъмен шоколад
Продукти:
8 супени лъжици разтопено масло
1 чаша кристална захар
2 големи яйца
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
2 супени лъжици олио
3/4 чаша неподсладено какао на прах
1/2 чаша брашно
2 чаени лъжички царевично нишесте
1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат
щипка сол
1 чаша нарязан натурален шоколад
Приготвяне:
Загрейте фурната до 160 градуса. Намаслете подходяща форма за печене и оставете настрана. В голяма купа разбийте разтопеното масло и захарта до пухкавост. Добавете яйцата и ванилията и разбийте отново. Добавете какаото и олиото. Отделно комбинирайте брашното, царевичното нишесте, содата за хляб и солта и ги добавете към основната смес. Когато се получи гладко тесто без бучки може да добавите шоколада.
Тестото се изсипва в намазнена с масло форма за печене. Печете в предварително загрята фурна на 160-180 градуса за около 25 – 30 минути. Тестото трябва да е стегнало, а в центъра като тествате с клечка за зъби или дървен шиш да не е течно, а да има прикрепени влажни трохи.
Внимавайте да не препечете десерта. След като браунито изстине може да сервирате.
Добави Коментар