Рецепта за домашни дюнери
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко месо - около 250 г
сол
черен пипер
хляб - 2 арабски питки за дюнер
мазнина - няколко с.л. олио
домати - 4 кръгчета
лук - 1/2 глава червен
картофи - 200 г пържени
майонеза - 2 с.л.
кисело мляко - 2 с.л.
горчица - за гарниране
кетчуп - за гарниране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накълцайте ситно пилешкото, поръсете го обилно със сол и черен пипер и след малко го запържете равномерно в тиган със сгорещено олио.
Готовото пилешко се вади и в съшия тиган се доливат 2 с.л. мазнина. Слага се арабската питка и се притиска и завърта за кратко, докато хване лек загар. По същият начин направете и втората.
Във всяка питка сложете част от пилешкото, пържени картофи, по 2 резена домат и нарязан на тънки полумесеци лук.
Разбива се сос от киселото мляко и майонезата и се поливат дюнерите. Завиват се и се поднасят с малко кетчуп и горчица.
Източник:Gotvach.bg
Добави Коментар