Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Зарица Динкова за исканата оставка: Аз не съм само министър на ресторантьорите, а и на потребителите

Тази тема с оставките се изтърка, каза Зарица Динкова след среща с кметовете на морските общини в Бургас
Ключови думи: Зарица Динкова, бургас, флагман

Министърът на туризма Зарица Динкова най-накрая организира среща с бранша и кметовете на морските общини. Тя бе в Бургас, за да обсъди с тях сезона и проблемите. 

След срещата тя даде кратък брифинг, който Флагман.бг предава на ЖИВО.

Припомняме, че заради скандала със скъпите пържоли във Варна ресторантьорският бранш поиска оставката й заради позицията й. (ВИЖ ТУК)

„Мисля, че тази тема с искането на оставки се изтърка. Туризмът е преживяване и това, което трябва да дадем на клиентите си, е качество и отношение. Моят апел, с който се обърнах към бизнеса, беше именно да ми помогнат да защитим качеството на продукта. Аз не съм министър на ресторантьорите, а и на потребителите. И всъщност без клиент нямаме бизнес, нали така?! Всички сме заинтересовани клиентите ни да са доволни, да има растеж. Моят апел беше да бъдем много по-внимателни за това как се отнасяме към клиентите си, за да можем да защитим ставката от 9 % - това, което аз направих успешно за 2023 г. и се опитвам да направя и за следващата година. Данните от Българската стопанска камара сочат, че това е важно за развитието на бизнеса. В този бизнес имаме стотици малки и средни предприятия – семейства, които зависят от него и за които тази ставка е изключително важна“, каза тя. 

Няма причина за подаване на оставка, изтъкна тя, като добави, че си е свършила работата, а именно да балансира между бизнеса и потребителите.  

 

„Ресторантьорите са един сегмент от този бизнес. В случая аз защитих интереса на целия туристически сектор, трябва да поддържаме един добър имидж. Не може да си плашим клиентите. Не може отношението да е „ако вие се оплачете, ние ще ви съдим“, такава скрита заплаха е недопустима, това ме провокира да се обърна с апел да сме много по-внимателни как третираме клиента си“, категорична бе тя. 

На въпрос на Флагман.бг защо не е толкова активна, както предшествениците й - по отношение на срещи с бранша, проверки по плажовете по време на сезона, тя отговори: "Провела съм срещи, видимо е от бранша".

Очаквайте подробности

12
Коментара по темата
12.
до тъпанаpа №7 и имбецила № 9
24.07.2023 15:15:54
всички заведения по света били с такива тарифи, ама там сервитьори, готвачи и всякакъв друг персонал вземат в пъти повече от тук и данъците им са в пъти по-високи оттук. Защо някакъв крадлив олиг0френ собственик на ресторант трябва да прави 500 % печалба на гърба на хората от народа? Много като знаете, отивайте на запад и там си продавайте номерата, но много бързо ще приключите с "бизнеса" и ще търкате задълго наровете в паделата... помияpи!!!
11.
*********
24.07.2023 14:01:20
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
*********
24.07.2023 12:43:41
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
Министър на имбицилите
24.07.2023 12:36:57
Ей тук има много други въпроси. Защо добитъка го продават на живо тегло а не на бройка?! Защо апартаментите ги продават на квадрат. Аз като си купувам апартамент искам да е със 8 стаи , защо ме таксуват за 90 кв.м. ?! Веднага да приемете закон за защита на имбицилите! Това е мнозинството от населението все пак! Трябва да осигурим всеки да изкарва повече пари и да харчи по-малко за на няма излъгани!
8.
Сикиша
24.07.2023 12:36:19
Хубава двойка изглеждат с лапчовото!?
7.
Тъпанари
24.07.2023 12:31:13
Тая на никой не министър освен на селяндурите. Пишман ресторантьорите осигуряват работа на сума ти народ през сезона. Освен тези дето не могат да четат други излъгани няма. Скочихте да защитавате някъв шебек дето си поръчва най-скъпото от менюто и после реве че ще фалира. Идете в някой от западните курорти да си поръчате и после се оплаквайте че ви е скъпо. Всички заведения по целия свят са с такива тарифи ама се вързахте на акъла на безмозъчен идиот. Фалирайте сега заведението. Фалирайте ресторантьорите щото не искате да плащате за храна. После яжте вестници вкъщи. Ебати позора сте!
6.
Jane Doe
24.07.2023 12:23:12
ДДС за ресторантите и за всички останоли, за които беше намалено , трябва да се вдигне, защото няма никакво причина да има привилигировано положение за тези бизнеси, а това , че хотелиерите и ресторантьорите у нас са нагли и не уважават нито клиентите си , нито колегите си , не е откритие, това си е публична тайна.
5.
Целият спор
24.07.2023 12:15:26
и суматохата около тези знаменити специални телешки пържоли се раздуха от двама-трима "шеф готвачи"!
Същите напоително ни обясниха, че специалната пържола непременно се продава на грамаж 100 , трябва да бъде претеглена сурова , а колко ще бъде цялата порция няма никакво значение за клиента -сноб, който пръска пачки пари за радост на собственика на ресторанта !
Самите тези готвачи ни показват как една салата от домати , сервирана по "просташки" начин струва 3 лв, а когато доматите са подредени във форма на слънце и са правилно нарязани, салатата става 9 лв .!
Няма лошо , храната трябва и да е приятна за окото , но когато започне да се преиграва , става тегаво !
Тези нации, които са си създали традиции в приготвянето на храната не са го направили за един ден под съветите на някой "шеф"!
Този безсмислен спор около скъпите пържоли остави на заден план факта, че ресторантите продават салатата за 15 лв , а себестойността й , барабар със всичките режийни на ресторанта е 5 лв .
При 9%ДДС....
При 20% себестойността ще стане 5,55 ст !
4.
Ива
24.07.2023 12:04:33
Тези пишман "ресторантьори" защо се държат сякаш живота ни зависи от тях?! Ресторантите с хубава храна и правилно обслужване винаги имат работа и не се оплакват на министъра.
3.
До "Ойт"
24.07.2023 12:00:21
Разбира се, ние всички, които всеки ден консумираме "рибай стек" много добре знаем начина на поднасяне на порцията !
Затова и всеки ден ресторантьорите ни поднасят "гьотере"!
2.
тези ресторантьори
24.07.2023 11:56:28
плачат за нов 9-ти септември... Необходимо е да се направи конфискация и национализация на всички хотели, ресторанти и имоти в туристическите градове, комплекси и зони, придобити при престъпната масова приватизация или построени с пари с неясен произход и натрупани в резултат на данъчни престъпления. Трябва да се съборят огромната част от тях и да се възстанови унищожената природа. Каквото остане, става държавна собственост и се отдава на концесия, с ясни правила за наемателя - как да го поддържа, как да определя цените - за българи и чужденци, как да се отнася с клиентите и т. н. При фрапиращи нарушения - на стадиона. В Китай това вече са го измислили...
1.
Ойт
24.07.2023 11:44:59
Разбира се, че трябва да подаде оставка! Щом е толкова неграмотна, за да не знае начина на поднасяне на рибай стек, тогава няма работа в министерство, което трябва да контролира качеството на обслужване! Селяндурка! Оставка!!!
  Добави Коментар
Не правете секс на дивана, защото... Лекар предупреди за сериозни рискове Пазете се от токсични приятели, които могат да съсипят връзката ви Неподходящи изказвания за връзката или партньора ви е първият червен флаг
4-те зодии, които имат ангелски души Ето кои са те  Тези вкусни лодки с месо ще ви станат любимо ястие Всеки знае рецептата
Банята изглежда мръсна и небрежна: премахнете тези неща от нея Вижте кои са те и подрете банята си  Иска да се върне при бившия си Русата Златка опитвала да затопли отношенията си с Благо Джизъса
Вместо 13 заплата у нас много работодатели са раздали за празниците бонуси, тематични подаръци и коледни партита Финaнсoвите кoледни бoнуси сa в гoлям диaпaзoн в зaвисимoст oт зaемaнaтa длъжнoст и видa нa кoмпaниятa - от 200 до 750 лв.  Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем Вкусът е впечатляващ, презентацията - още повече
Методът 3-6-9 издава има и бъдеще връзката ви Три стъпки тестват колко здрави са любовните ви отношения... Закупуването на жилище става все по-трудно с тези промени в закона Строителите ще калкулират в цената на имота новия данък, обясни адвокат
Хвали се, че навремето е скъсвал Преслава от се*с Петя, както е истинско й име,  първо бе танцьорка във видеоклиповете на Милко Калайджиев, а след това той я превърна в Преслава, която познаваме днес  Започна скоростен ремонт на ГКПП "Кулата" заради Шенген Целта е с разширение да се направят по две пътни ленти във всяка посока преди пункта