Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да си направите сами бира у дома

Ключови думи: бира, у дома, домашна, хмел, володя пачев

Володя Пачев, председател на Асоциацията на домашните пивовари в България, споделя своите съвети за тези, които желаят да си приготвят собствена бира. Той разказва и за разликите между фабричното и домашното пиво.

Пачев споделя своя опит и знания в областта на домашното пивоварство. Той обръща внимание на факта, че за да се започне с процеса на варене на домашна бира, не се изисква много повече от желание. Пивоварът разкрива, че основните съставки за производството на бира са ечемичен малц, хмел, мая и вода, пише dariknews.bg.

Според Пачев повечето хора вече разполагат с необходимото оборудване в своите кухни. “За начало трябва да имате една по-голяма тенджера с обем около 5 литра“, казва той.

“Също така, ще ви бъде необходим някакъв вид филтър или тензух, чрез който да цедите пивото, и една кофа с кранче, която може да послужи като импровизиран ферментатор. Температурата на ферментацията трябва да бъде между 18 и 25 градуса. Според Пачев почти всеки може да намери подходящо място, където да извърши малка пробна варка“, съветва той.

Володя Пачев акцентира върху факта, че процесът на варене на домашна бира е не само забавен и творчески, но и позволява на хората да създават уникални вкусове, които отразяват техния личен вкус и предпочитания.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тръмп се похвали, че е принудил Макрон да увеличи цените на лекарствата Тръмп неведнъж е искал цените на медикаментите да се увеличат в Европа, за да могат, според него, те да намалеят за американците В любимия на българите Одрин спряха да приемат левове Заради въвеждането у нас на еврото
Москва: България е плацдарм на НАТО за война с Русия Това води до съответни рискове за онези, които предоставят територията си за военни приготовления, заяви Юрий Пилипсон, директор на Втори европейски департамент на Министерството на външните работи на Русия Пазарът на имоти е в капан, а бабите не си дават жилищата Очаква се да се появят нови имоти на пазара, които да балансират и да спрат опитите за надуване и спекулиране с цените, прогнозира брокер
Важно! Дежурен детски кабинет ще работи в медицинския център на УМБАЛ-Бургас по празниците Кабинетът ще бъде отворен от 8:00 до 19:00 ч., само през празничните дни, без нощни дежурства Обрат! ВиК операторите нямало да вдигат цената на водата, заради еврото Целта е осигуряване на необходимия преходен период за по-плавно адаптиране след приемането на еврото за официална валута
Днес е ден за смирение, подготвяме се за Светата вечер, не правете това, за да не си навлечете беди В народните традиции денят е свързан с грижа за дома и семейството Леля Стефка ми даде тази рецепта за пълнена пита "Хайдушки калпак", страхотна е Ястие, което комбинира пухкаво тесто с богата и ароматна плънка
Рекордна сума: НСО дариха 26 000 лв. на "Българската Коледа" Сумата е с 9000 лв. повече спрямо предходното издание на инициативата Мъка за феновете на бърбъна, Jim Beam спира производството Гигантът в производството на бърбън предприема пауза за подобрения, следвайки спад в консумацията и износа на алкохол в САЩ
311 000 винетки изтичат след дни, вижте цените в евро На www.bgtoll.bg и на мобилното приложение шофьорите могат да проверят валидността на е-винетката Колекционери проявяват голям интерес към българския лев Националната ни валута ще стане колекционерско бижу