Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ще си оближите пръстите с тези рибни рецепти

Ключови думи: Рибни рецепти, новини, Флагман, Бургас, риба

Съвсем не трябва да си търсите повод, за да приготвите риба за вечеря – специалистите по хранене препоръчват поне два пъти седмично да включвате рибни ястия в менюто си. Няма нито един вид риба, която да не е богата на важни хранителни вещества – като протеини и разнообразие от витамини и минерали. Колкото по-мазна е една риба обаче, толкова по-добре, защото получавате високи дози от мастноразтворимия витамин D, чиято липса най-силно усещаме през мрачните и студени дни на зимата.
 
Скумрия в хартия
 

ПРОДУКТИ: 2 скумрии, 200 г едри печурки, 3 домата, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 100 г зелени маслини без костилки, 50 мл зехтин, 1 връзка магданоз, 1/4 ч. л. чили на прах, 1/2 ч. л. захар, сол и черен пипер.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Рибата се филетира и се отстраняват коремните костици. Доматите се цепват на кръстчета в долната част, пускат във вряща вода за 10 секунди и след това се потапят в студена вода с лед. Обелват се и се наситняват. Печурките се обелват и се нарязват на тънко заедно с пънчетата. Лукът се нарязва на жулиен. Пържат се заедно в загретия зехтин. Щом омекнат, се добавят чилито, наситненият чесън, маслините, нарязани на шайби, накълцаните без люспата домати. Овкусява се със сол, черен пипер и захарта. Сосът се оставя на огъня, докато се сгъсти. Накрая се поръсва наситненият магданоз. Сосът се разпределя върху два листа пергаментова хартия и отгоре се слагат филетата риба.
Завиват се стегнати пакетчета, които се поставят в тава. Пекат се за 10 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
  
Чеснови попчета
ПРОДУКТИ: 1 кг попчета, брашно, олио за пържене, 200 мл вода, 1 глава чесън, 2 с. л. брашно, 1 ч. л. оцет.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Рибата се почиства от перките, люспите и вътрешностите, овалва се в брашно и се изпържва. В същата мазнина се запържва счуканият чесън. Слага се брашно, разбърква се и се разрежда с вода. Вари се, докато се сгъсти. Подправя се със сол и оцет. Рибата се поднася в соса.
  
Сафрид със зеленчуци
ПРОДУКТИ: 20 бр. сафрид, 1 глава чесън, 4 стръка зелен лук, 2 моркова, 2 к. ч. олио, 1/2 к. ч. оцет, 4 стръка копър, 1 дафинов лист, черен пипер и сол на вкус, брашно за паниране.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Рибата се почиства, посолява се и се овалва в брашно. Запържва се леко в олиото, изважда се и се оставя настрана. Лукът се нарязва на колелца, морковът – на лентички. Скилидките чесън се почистват. Запържват се в мазнината от рибата, след 3 минути се наливат оцетът и 1 кафеена чашка олио. Прибавят се подправките. Върху сместа се подреждат рибките и се задушават 10 минути. Сервира се, като рибките се подреждат в голяма чиния и върху тях се сипва от соса.
 
 Барбун със сушени домати
ПРОДУКТИ: 1-2 щипки сол, 2 шепи сушени домати, 1 скилидка чесън, 10 връхчета розмарин, 6-7 с. л. олио, черен пипер и сол на вкус, 750 г едър барбун, 4-5 с. л. олио, сокът от 1/2 лимон, черен пипер и сол на вкус, 2 картофа, олио за намасляване, сокът от 1/4 лимон, 2-3 стръка магданоз, 6-7 с. л. олио.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Сушените домати се заливат с 2-3 с. л. гореща вода. Оставят се да набъбнат, след което се добавят наситнените връхчета розмарин и чесънът. Посолява се, поръсва се с черен пипер, налива се олиото и се разбърква добре. Картофите се нарязват на тънки филийки. Нареждат се в кръг върху намаслено алуминиево фолио, отгоре се поливат с олио и се посоляват, покриват се с още един лист фолио и добре се затварят. Така се оформят четири порции. Нареждат се в тава. Пекат се 10-15 минути в загрята до 180 градуса фурна. Лимоновата заливка се приготвя, като в купа се смесват наситненият магданоз, олиото, солта и лимоновият сок. Рибата се почиства от люспите, измива се, перките се отрязват. Филетира се, като се разделя на две, отстраняват се гръдната и останалите кости, главата и опашката. Филетата се подсушават. Запържват се в предварително загрято олио, посоляват се и след 1-2 минути се обръщат. Поръсват се със сол и черен пипер, поливат се с лимонов сок и след 1 минута се изваждат. В големи плитки чинии се поставя по една порция картофи, като горният лист алуминиево фолио се отстранява, а долният остава. Върху картофите се разпределя сосът със сушени домати, поставят се филетата риба. Полива се с лимоновата заливка и се сервира.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Не правете секс на дивана, защото... Лекар предупреди за сериозни рискове Пазете се от токсични приятели, които могат да съсипят връзката ви Неподходящи изказвания за връзката или партньора ви е първият червен флаг
4-те зодии, които имат ангелски души Ето кои са те  Тези вкусни лодки с месо ще ви станат любимо ястие Всеки знае рецептата
Банята изглежда мръсна и небрежна: премахнете тези неща от нея Вижте кои са те и подрете банята си  Иска да се върне при бившия си Русата Златка опитвала да затопли отношенията си с Благо Джизъса
Вместо 13 заплата у нас много работодатели са раздали за празниците бонуси, тематични подаръци и коледни партита Финaнсoвите кoледни бoнуси сa в гoлям диaпaзoн в зaвисимoст oт зaемaнaтa длъжнoст и видa нa кoмпaниятa - от 200 до 750 лв.  Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем Вкусът е впечатляващ, презентацията - още повече
Методът 3-6-9 издава има и бъдеще връзката ви Три стъпки тестват колко здрави са любовните ви отношения... Закупуването на жилище става все по-трудно с тези промени в закона Строителите ще калкулират в цената на имота новия данък, обясни адвокат
Хвали се, че навремето е скъсвал Преслава от се*с Петя, както е истинско й име,  първо бе танцьорка във видеоклиповете на Милко Калайджиев, а след това той я превърна в Преслава, която познаваме днес  Започна скоростен ремонт на ГКПП "Кулата" заради Шенген Целта е с разширение да се направят по две пътни ленти във всяка посока преди пункта