Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусното картофеното пюре

Ключови думи: картофи, картофено пюре, вкус, рецепта

Ако ви се похапва наистина вкусно картофено пюре, то тази статия е точно за вас. Днес ще споделим няколко ценни съвета, благодарение на които гарнитурата се получава копринено гладка и с плътен вкус. Буквално ще си оближете пръстите. Най-важно при приготвянето на картофеното пюре е да изберете подходящия сорт картофи. В случая е добре да заложите на Russet или Yukon Gold. На тях дължим кремообразната текстура на финала.

Избягвайте восъчните картофи, защото именно те правят картофеното пюре лепкаво и неприятно за похапване. Ако искате пюрето да се получи много по-вкусно от обикновено, съветът на опитните готвачи е да заложите на пролетни билки и подправки.

С тях винаги се получава хармония от аромати. Дивият лук, копърът и магданозът са сред най-популярните избори. Можете да експериментирате, но не прекалявайте.

Билките се режат на много ситно и се смесват с картофеното пюре, непосредствено преди да сервирате. Няма да повярвате какъв букет от аромати ще се усети по цялата трапеза. Ако искате още да подчертаете вкуса на картофеното пюре, бихте могли да запечете няколко скилидки чесън във фурната.

Когато станат златисти, изстискайте ги в картофеното пюре и след това разбъркайте. Нотка свежест се постига с някои от пролетните зеленчуци, които можете да включите в пюрето. Най-използвани са аспержи, грах, зелен фасул.

Кремообразната консистенция е налице, като добавите малко мляко или сметана. Задължително ги загрейте и едва след това ги смесете с картофите. Добавяйте по малки количества, за да можете да регулирате гъстотата на пюрето. Разбира се, не бива да пропускате солта и черния пипер. Те са задължителна част от овкусяването. Маслото се добавя, докато картофите са все още топли. Оставете го да се разтопи върху тях, ако целта ви е кадифено усещане. Картофеното пюре обикновено се сервира топло, току - що приготвено. Тогава е най-вкусно.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Чудят се как да закрият ПУТКА Пернишкият Университет по Телекомуникации, Компютри и Архитектура от години не осъществява реален учебен процес Син задигна от сметката на баща си 13 500 лв. Направил е 20 транзакции от дебитната му карта в рамките на десет дни
ЦИК да спази указанията на КС за повторното преброяване, заяви правосъдният министър В предложения от МС бюджет за съдебната власт има предвидени над 140 млн. лева допълнително за персонал Почина легендарен тв водещ Кели започва кариерата си в журналистиката през 60-те години на миналия век, докато е в Дъблин – следват радио и телевизионни концерти от 70-те години, когато се премества в Англия
Грандиозен танцов спектакъл: Столицата е домакин на Национална „Купа България“ Очаква се зрелищен спектакъл с впечатляващи изпълнения и оспорвана надпревара Бългapcĸитe гpaдoвe, в ĸoитo зaплaтитe pacтaт нaй-бъpзo
Шокиращо! Откриха световна кино легенда и съпругата му мъртви Твърди се, че нямало следи от насилствена смърт Кран срещу автобус в Пловдив – майсторско паркиране или нов градски атракцион? За щастие, няма пострадали, освен може би достойнството на някой от шофьорите
Бързи кредити в България – Как да избегнете капаните и да намерите най-добрите оферти Съдът произнася присъдата на сириеца, обвинен в убийството на двама полицаи в Бургас Очакваме от уважаемите съдии да отсъдят доживотна присъда, без замяна, казаха близки на загиналите 
Гроздан Караджов: ПВУ е катастрофирал преди нас Проблемът с енергетиката е много сериозен, акцентира политикът Полицията сгащи дрогиран шофьор в Бургас Провинилият се е 41-годишен мъж от с. Равда