Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусното картофеното пюре

Ключови думи: картофи, картофено пюре, вкус, рецепта

Ако ви се похапва наистина вкусно картофено пюре, то тази статия е точно за вас. Днес ще споделим няколко ценни съвета, благодарение на които гарнитурата се получава копринено гладка и с плътен вкус. Буквално ще си оближете пръстите. Най-важно при приготвянето на картофеното пюре е да изберете подходящия сорт картофи. В случая е добре да заложите на Russet или Yukon Gold. На тях дължим кремообразната текстура на финала.

Избягвайте восъчните картофи, защото именно те правят картофеното пюре лепкаво и неприятно за похапване. Ако искате пюрето да се получи много по-вкусно от обикновено, съветът на опитните готвачи е да заложите на пролетни билки и подправки.

С тях винаги се получава хармония от аромати. Дивият лук, копърът и магданозът са сред най-популярните избори. Можете да експериментирате, но не прекалявайте.

Билките се режат на много ситно и се смесват с картофеното пюре, непосредствено преди да сервирате. Няма да повярвате какъв букет от аромати ще се усети по цялата трапеза. Ако искате още да подчертаете вкуса на картофеното пюре, бихте могли да запечете няколко скилидки чесън във фурната.

Когато станат златисти, изстискайте ги в картофеното пюре и след това разбъркайте. Нотка свежест се постига с някои от пролетните зеленчуци, които можете да включите в пюрето. Най-използвани са аспержи, грах, зелен фасул.

Кремообразната консистенция е налице, като добавите малко мляко или сметана. Задължително ги загрейте и едва след това ги смесете с картофите. Добавяйте по малки количества, за да можете да регулирате гъстотата на пюрето. Разбира се, не бива да пропускате солта и черния пипер. Те са задължителна част от овкусяването. Маслото се добавя, докато картофите са все още топли. Оставете го да се разтопи върху тях, ако целта ви е кадифено усещане. Картофеното пюре обикновено се сервира топло, току - що приготвено. Тогава е най-вкусно.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
По какво си личи, че мъжът е готов да скъса с вас Признаците не винаги са ярки и набиващи се на очи, но има някои, които не са за пренебрегване  Диета с ориз: как бързо и вкусно да свалите излишните килограми Ще дaде резултaти сaмo aкo следвaте някoи прaвилa
Ударно начало на декември ще имат тези 3 зодии – няма кой да ги спре Кои са тези зодии, за които звездите обещават ударно начало на месеца Ванга й помага Раева е като преродена
Русия и Украйна си размениха телата на стотици загинали Ужасът на войната е голям Правя тази рецепта за Тюрбан сарма от 60 години – срам не срам, мога цяла тава да изям! Всичко е много просто – смесваш и пълниш листата
"Нас не ни броят за живи" Лоша констатация за България Сделките с имоти стигат 10 млрд. лв. Очакват нови ограничения за ипотеките догодина
Роналдо акостира до България? Турски гранд иска футболната звезда Разкри си душата Звездата Кидман се страхува от смъртта
Тези думи на Гунди са велики Аспарухов наистина е давал сърце и душа за България, както е рефренът Футболен съдия се самоуби Трагедията се случи в Русия