Пилешки шишчета сатай с фъстъчен сос
Продукти:
1 и ¼ чаша кокосово мляко
5 чаени лъжици къри
4 чаени лъжици захар
4 чаени лъжици рибен сос
½ чаена лъжица чесън на прах
500 г пилешки гърди, нарязани на малки парчета
8 бр. дървени шишчета
2 супени лъжици зехтин
½ чаша пилешки бульон
¼ чаша фъстъчено масло
1 супена лъжица лимонов сок
Приготвяне:
Смесете ½ чаша кокосово мляко, 2 чаени лъжици къри, 1 чаена лъжица захар, 1 чаена лъжица рибен сос и чесъна в купа. Разбъркайте много добре, докато се смесят. Оваляйте парчетата пиле в сместа, докато полепне навсякъде. Нанижете месото на шишчетата.
Загрейте зехтина в нагорещен тиган на средна към висока температура. Запържете шишчетата до покафеняване или за около 5 минути. В отделен съд кипнете останалата ¾ чаша кокосово мляко. Към него добавете 3 чаени лъжици къри. Разбърквайте постоянно за 3-4 минути, докато се сгъсти.
Добавете бульона, фъстъченото масло, лимоновия сок, оставащите 3 чаени лъжици захар и трите чаени лъжици рибен сос. Оставете да къкри около 1-2 минути до сгъстяване. Сервирайте шишчетата, полети със соса.
Източник:
Добави Коментар