Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Златни нишки ли има рибената чорба за 18,99 лева в Созопол? Вижте отговора от готвача

Ресторантът е от висок клас, със страхотна гледка, а това е най-коментираната рибена чорба по Черноморието
Ключови думи: Рибена чорба, новини, Флагман, Созопол, ресторанти

Адресът на най-известната рибена чорба това лято е Созопол. Причината е един негативен коментар в социалните мрежи, че по българското Черноморие няма туристи, защото рибената чорба се предлага на цена от близо 20 лева. Тази информация беше многократно споделяна като коментарите под нея варираха от „ах, тези тарикати по морето“, до „цената си заслужава заради качеството“, съобщава Българското национално радио.

Мнозина се шегуваха, че може би в тази чорба има златни нишки, за да се продава толкова скъпо - 4 пъти над обичайната цена по ресторантите.

Важно уточнение е, че това е рибена супа, а не рибена чорба, т.е. освен бульон има и риба в нея. ресторантът не е крайпътно заведение, а е малко бутиково бижу, с гледка край морето.

Собственикът на заведението Теодора е освен готвач и кулинарен експерт. Рецептата за рибената супа, както и всички кулинарни деликатеси в менюто са нейна идея. В заведението можете да опитате и уникалното за Созопол сладко от зелени смокини, приготвено от Теодора. То не е част от менюто, а комплимент от нея. 

Менюто на заведението 

„Това е рибена супа, а не просто рибена чорба. Приготвена е с много качествени продукти, в нея има различни видове риба. Основната е калкан, почиства се много внимателно, защото има много много кости, по същия начин се почистват и останалите видове риба. зада стане много вкусна се използва и бульонът от калкана. Супата е взаимствана от френска рецепта, която се нарича супа „Буябес“, затова казвам, че не е просто рибена чорба. При нас тази супа е с цена 18,99 лв.,защото залагаме на качеството, а накрая при сервиране добавяме и шафран, който прибавя  допълнителен аромат на супата. Във Франция тази супа се предлага и за 150 евро. Не ме изненадаха негативните коментари в интернет. За нас не е важно да дойде всеки клиент, защото не всеки оценява качеството. Нашата храна е с естествени продукти, в кухнята ни няма палмова мазнина, няма и течен маргарин, предлагаме това, което консумира и моето семейство“, разказва Теодора.

Созопол е по джоба на всеки. Има и високи цени, но има и възможност за евтини нощувки, с места за бързо хранене. Туристите са доволни и всеки може да открие своето място - див или скъп плаж, както и евтини или скъпи ресторанти. 
 

Супата се сервира с комплимент от заведението 

 

65
Коментара по темата
65.
Хавата
14.07.2023 19:04:24
Квоо са прайш ма овца ква риба има, правите я от глави перки абе отпадаците от рибите. Измамничка. Не те е срам. Храни хора с боклука от рибите.
64.
Моряк от Бургас
12.07.2023 20:05:08
Същата рибена супа (буябес) се предлагаше и в "Капитан Кук". Още преди 3-4 години и цената и беше сходна.
Аз лично бих я опитал при Теодора!
Защото кеф цена няма!
63.
Теодора Готвачката
11.07.2023 15:20:05
Като сте гладни въшки ,не идвайте при нас. Ходете на дюнерите. Помияри гладни .
62.
!
09.07.2023 20:25:59
То хубаво като буябес....ама дали използват същите продукти, защото те я оскъпяват....Или си казвате, че и в двете рецепти има 6 вида риба....а пък какви не е важно.
61.
Пинелова
08.07.2023 18:17:26
Скоро ще излезе новия модел Q7,така,че и 20лв са малко за чорбата.
60.
от улица Вихрен
08.07.2023 09:53:27
Семейство хипопотами търсим спонсори да опитаме супата. Не се живее само на тортили, запек хванахме. Има ли щедри хора да помогнат?
59.
Танчи Ляля (brumchita)
07.07.2023 19:35:57
Аз съм Таня от Созопол, искам да почна в това заведение със супата, Мога да духам яко, в името на клиента правя всичко и друсам яко пико.
58.
Дюнер
07.07.2023 19:05:59
Дюнера е 10 лв вече не е 2 3 и слагат около 20 грама месо ше ги бия тия дюнерджии вече
57.
Мирише
07.07.2023 17:01:40
Поръчах си сущата супа от ресторанта. Мирише на риба като котето на сервитьорката Стефани Паскова.
56.
Коментар по снимка
07.07.2023 16:42:38
Количеството на супата в чинията е незадоволително, не се наблюдава разнообразие от риба, миди, лангустини или морски краб.Лимона изглежда като излязал от джоба на Киро Петков.Презентация слаба, гледка от масата отлична.Вкусови качества съмнителни.Готвач в ресторант 2 звезди Мишлен в Лондон, собственост на Мишел Ру.Благодаря
55.
Капитана
07.07.2023 16:36:29
До 38 айде да няма стек за 5000 евро, кво ще кажеш, селски?
54.
Stockholm
07.07.2023 16:26:59
Добър ден.Аз съм готвач в Швеция.
Въпросната рибена супа”Буябес” я имаме в обедното меню,един път на месец.
Въпросното меню струва 139 шведски крони,което е около 22 лв.
В цената е вкл. 7 вида салати по избор,въпросната супа,кафе и десерт по избор.Да не забравя,че има и калмари и др, морски деликатеси в супата.
Благодаря.
53.
*********
07.07.2023 13:26:32
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
52.
Да
07.07.2023 10:37:50
Да ви кара някой насила да си я поръчвате-пазара е свободен?????
51.
Пурко
07.07.2023 10:16:54
За 10-15год българското море е станало 100 пъти по-солено.
50.
*********
07.07.2023 09:51:39
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
49.
До 10
07.07.2023 09:28:58
Не съм фен на супите, но с приятели сме яли тук-таме по света. В класни ресторанти цената е класна. Нямам наблюдения от конкретния ресторант, за да изкажа мнение, но ето извадка от интернет:
Is bouillabaisse expensive?
The southern French city of Marseille on the Mediterranean Sea has long been famous for its spicy fish soup, known as bouillabaisse. The soup started as a poor man's meal, made with leftover fish scraps, but these days, it's evolved to the point that it can run connoisseurs about $75 for a generously sized meal
48.
Бай....до38
07.07.2023 09:21:01
Тъп чалгар и баровец са едно и също нещо бе, киек !
47.
Capitalism
07.07.2023 09:16:00
Ама за колкото искам ще си продавам чорбата ве. Кои сте вие че да ми държите сметка? Айде марш в Гърция и Турция качури.
46.
Тико
07.07.2023 08:06:17
В супата трябва да има и трюфели задължително няколко вида бял черен и червен...
45.
Ан.Савов
07.07.2023 08:06:07
От Крайморие на долу всичко е боза
44.
Дидо
07.07.2023 07:11:13
Защо не попитате в зимните ни курорти, защо пилешката супа е 25лв или чая е от 10лв?
43.
Деликатес Митница
07.07.2023 06:34:59
Нинам ама мое да има лайна от калкан, а он е деликатес - начи и дарадонките му са деликатесни
42.
Алеко
07.07.2023 03:15:15
Абе в Слънчев бряг се предлага таратор за 19,90 ,Вие кусур на цените в Созопол,дето кафе в Стария град бе към 5лв от едно време.
Всяка жаба,да си знае гьола!
41.
Мдааммм
07.07.2023 02:40:16
С тая тръбна арматура от боядисано черно железо много "изискан" ще да е този ресторант?!
40.
*********
07.07.2023 01:09:37
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
39.
В чорбата има
07.07.2023 01:09:01
Златен дъжд от самата теодора а може и парченца от нея. Аз ше си ям пачата от домашното гуси и телешка глава в шкембе . Ежте и пийте ешерихия коли от извора директно. Да ви е сладко.
38.
Ойт
07.07.2023 00:37:25
Свободен пазар сме. Всеки може да предлага всичко на всякаква цена. Който го устройва - сяда, който не е ок - подминава. Явно тази жена иска да има по-богати и неслучайни клиенти. Тъп чалгар и голям баровец например, нямат място в едно и също заведение, още по-малко да стоят на съседни маси. И точно с цел да отсее клиентите си, е сложила много "различни" от обикновените цени. И в Европа има ресторанти, в които стек струва 5 000 евро. Така, че хайде няма нужда от учудванки!!!
37.
Иван до мечо
07.07.2023 00:29:41
Сега....разликата между калкана и ватоса не е в годините.......калкана си е риба и има кости....а ватоса е от сем. Хрущялни и няма кости.....прочети малко.....А колкото до госпожата готвачка....да се завърти край накоя рибарска лодка и да слуша...не само да лапа....глава ,опашка и корем от калкан....един рак и 4...6....миди.....и тази чорба няма да иска да я продава...да не ми обяснява за френските супи....какво е духала там тя си знае....
36.
*********
07.07.2023 00:18:25
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
35.
*********
07.07.2023 00:08:13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
34.
пипи
06.07.2023 23:53:48
За Ганьо, който се е натресал там където не му е по джоба. В заведение не се плаща само за "супата от 18 лв", а също и за обстановка, локация, липсата на други Ганьовци например също. Що си решил/а да сърбаш чорба с гледка към морето. Иди в някое миризливо капанче, там ред супа, ред салмонела-разнообразие майна!
33.
до 28
06.07.2023 23:50:57
В това меню имаше и омар за 200 лв., и то преди няколко години, но не ми се иска да си представя от колко години зъзне във фризера завалията, ако изобщо го има. То калкан да те е страх да поръчаш по същите причини, да не говорим за омара. Още имам спомени от последния калкан... Ако не знаех че съм поръчала калкан, нямаше да разбера какъв разлагащ се труп има в чинията.
32.
Казака
06.07.2023 23:48:35
Аз си хапвам в гюрлата в Варна шкембе чорба с чесън и лют пипер за 3 лева и ме боли оная работа в гащите ми за френските ви рибени супи за 20 лева
31.
Пилинцата от Монако
06.07.2023 23:38:41
Страхотнооо!!!
Това е само за нас!!
Ако предлатат и ципура с комплимент-руска салата са направо разкош!!!
30.
123
06.07.2023 23:35:08
Много правилно казано , които може да си позволи може да опита рибената супа, собственичката не бие хората с пръчката да си купят рибената супа:)))
29.
Язък!!!!
06.07.2023 23:23:56
Не ми достигат точно 87 стотинки да я пробвам таз гурме чорба на шеф Теодора!!!
Някой, който е бил там знай ли дали пледлагат и други народняшки гурмета......примерно боб чорба с комплимент-запечена папая и петмез от маракуя...мляко с ориз с настърган кервиз или нещо по-така простовато......примерно нещо за 3-4 лв.,чи нямам толкоз пари!!!
Щот не съм достигнал още тоз френски гурмеджийско левъл .....да ям рибена чорба......с шафран!!!!???.....и то за 18,99 лв.
28.
Морски
06.07.2023 23:16:42
Не виждам драма тук. Същата супа в ресторанта на централния плаж в Бургас е 35,90. От години си е в менюто, а ресторанта не може да се оплаче от клиентела.
27.
*********
06.07.2023 23:10:34
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
26.
Без думи
06.07.2023 22:47:11
Просто някой каун от флагман е решил да хапне там и му е било интересно за супата /чорба/. И понеже той се е легитимирал и не са му друснали отстъпка, той е решил да им направи лоша реклама.
/готвачка Теодора, ама и била собственик, в Франция била 150 евро а, кептана казва 15. Калкан с много кости! Абе това да не е червеноперка. До колкото се сещам костите са меки и жилави/ всичко в флагман е умножено по 10.
25.
до 22
06.07.2023 22:45:26
Никога не съм купувала добре изглеждащ лимон, който да не е наред вътре, дори в България! Освен ако великите "ресторантьори" не знаят дори как изглежда качествен лимон... А този на снимката си е просто стар!

А стоката на сергийката на автогарата в стария град в Созопол беше най-добрата която съм виждала в района! Даже говорих с хората и се изненадах от причината... Не знам как стоят нещата с борсите, какво, кога и как се предлага, но те казаха, че пазаруват вечер, а бургаските магазинчета - сутрин. Нямам представа защо стоката би била по-добра вечер... Наистина, беше и по-скъпа... Може би тези хора просто купуват по-качествени плодове и зеленчуци, но ресторантите очевидно не пазаруват оттам.
24.
Hhahahahahhah
06.07.2023 22:39:25
Софийска да ми обяснява за риби...
23.
Сопол
06.07.2023 22:37:18
Ами като ти е скъпо недей яж бе. Като видиш менюто и не ти отърва ставаш и заминаваш. Хем искаш изискана обстановка, храна и обслужване, хем и гледка пък ти е скъпо. Знаеш ли колко лв е кг на калкана? Заплата на главен готвач под 4 хил лв няма. Как да ти даде човека такава супа за 3 лв? Няма как да стане.
Има пица на парче и дюнери по 2-3 лв, на крак плющиш и това е.
22.
*********
06.07.2023 22:34:45
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
21.
до 11
06.07.2023 22:33:37
Точно така! Затова и всичките са празни и затова се пускат тия статийчета!
20.
до 6
06.07.2023 22:30:26
Да, има хора които знаят какво е добър ресторант и са яли тази супа на други места. Същите тези хора знаят, или поне би трябвало да знаят, че такава храна по Черноморието няма. Може би някъде в София... А дано, ма надали...
19.
За купичката течност
06.07.2023 22:24:05
на снимката не мога да кажа нищо, освен че не виждам как шафран е подходящ за овкусяване на риба, но да речем, че това е въпрос на вкус и моят не е толкова изискан. Аз лично не го обичам, въпреки че е скъп. От друга страна, добре виждам дъртия и некачествен лимон, който не само не подобрява вкуса на каквато и да е храна, но или го влошава, ако го използваш без да обръщаш внимание, или оставаш без нужен лимон, когато той определено ти трябва! Въпреки че има хубави лимони в магазините, алчните "ресторантьори" не ги купуват! Точно такъв боклук ми беше сервиран както в Созопол, така и в Бургас. Явно навсякъде са такива. Че им се и свидят и не слагат достатъчно. Евтин на брашното, скъп на триците! Една елементарна добавка проваля цялото ядене и впечатление!

Хубаво беше да разбера къде да не ходя, но явно ще трябва да търся златната течност и цената и в менюто преди да седна в която и да е от секирите на скалите. Там е наистина приятно, но вероятно повечето, ако не и всички, ресторанти са неприятни. Вече имам някои запомнени от предишни преживявания. Последният път се случи да хапна в едно капанче на плажа и установих, че там е по-добре, защото хем имаш гледката на скалите и е на сянка следобяд, хем храната е същата, но на що-годе по-нормални цени.
18.
Хан Курбан
06.07.2023 22:08:01
Чорба и супа е едно и също! “Чорба” идва от турски, а “супа” от френски. И едва ли тази ЧОРБА е “същият продукт” като във Франция.
В България всеки селски готвач се самопровъзгласи за “шеф”!
17.
хухахо
06.07.2023 22:02:59
Теодоро, ти си една проста пача с рибена глава за 19,99 лв. Мама ти проста недоклатена
16.
1761352
06.07.2023 21:50:38
Супа без боя ли
Или Бургасбус супа за 300 човека ли е тва с 300кмч ли идва
15.
Mecho
06.07.2023 21:45:23
на тази госпожа която смята че предлага рибената супа без кости мога да й кажа само едно Ами вария малко повече за да може кости да омекнат и да не се забелязват.А за КАЛКАНА НАД 3 КГ. НИАМА КОСТИ ИМА ХРОЩИАЛИ.ДРУГО Е ДА СИ СГОТВЕЛ МОРСКА ЛИСИЦА - ВАТОС. АМА ХИТРУША ДЕ
ПОЗДРАВИ ОТ МЕЧО
14.
Офффффф
06.07.2023 21:31:47
Що не ги затварят такива селски тарикати не мога да разбера.
13.
G
06.07.2023 21:30:17
Не разбирам кое толкова се коментира в случая.Първо всеки сяда на ресторанти според джоба си.Аз ако вляза в този най-вероятно така и ще си изляза .Никой не ви кара на сила нито да сядате ,нито да поръчвате .Както има магазини,в които продават тениски за 20 лв,така има и такива,в които струват двеста .Да почна да снимам цените в тези магазини за да се възмущаваме групово ли? Стига сте мрънкали и се радвайте на лятото
12.
Капитана
06.07.2023 21:02:20
И още едно уточнение до незапознатата ресторантьорка, чорба е турска дума за супа, госпожо !
11.
Въй
06.07.2023 21:00:46
Ако имат клиенти могат и за 100 лева да предлагат супа, какъв е проблемът? Който иска влиза, на който не му допада може да потърси друго място.
10.
Капитана
06.07.2023 21:00:15
Уважаема госпожо ресторантьор, една супа Боябес във Франция струва между 10 и 15 евро порцията.Айде и ние да сме пушили цигари Кент и да сме яли бонбонки ТикТак!
9.
До флагман и автора
06.07.2023 20:54:01
Колко интересно, не знаех че в рибената чорба няма риба.
Поредната излагация на автора, редактора и др. компетентни елементи от Флагман.
8.
Иван
06.07.2023 20:52:40
Ех, тази чорба ли е, супа ли е, морска супа ли е и т.н. Каквото и да напиша, ще е реклама и едновременно антиреклама. Обзорно ще кажа, че обичам нашето море. Ще продължа да го посещавам, както съм го правил десетилетия. Има неща за доизкусуряване, но си го харесвам. За цените, качеството на обслужване и т.н., има какво да се направи още. Нищо и никъде не е идеално.
7.
Експерта
06.07.2023 20:49:47
Кулинарни експерти,като ви е скъпо яжте дюнери и банички,уе...
6.
Бург
06.07.2023 20:48:24
До 2
Супата горчи само на скъсаняци, като теб. Западняците знаят, какво е добър ресторант и най-важното, знаят, че мечтата на скъсаняка, да е хубаво и евтино, е невъзможно. Интересното е, че разните ганьовци, които се възмущават от цените тук, си правят селфита с манджи и ахкат възхитено за много по-скъпи храни, стига да не са в България.
5.
Ко стаа тук
06.07.2023 20:46:09
Това новинарски сайт ли е или рекламна брошура? Нали си имате места за платена реклама, нужно ли е всяка втора статия да е няква реклама на хотел или ресторант?
4.
Faflaman.bg
06.07.2023 20:44:17
Ne sigurno mu kradat priborite ili gi farlqt va vodata i izbiva zagubata s 4orbi4kata
3.
симо
06.07.2023 20:42:37
Супата е изключително вкусна и напълно си заслужава цената!
Тези, които обичат пача̀, да го ду*ат!
2.
Хайде бе
06.07.2023 20:40:20
Баба Ти и дядо ти, когато правеха рибена чорба, я правеха от нормална риба, която я има по Черно море -скумрия, сафрид, чернокоп!
А Вие - калкана, сьомга, месо от раци и разни глезотии, за да й вдигнете цената до 20 лева!
Ами тази супа ще горчи даже и на западняците!
Лакомници за бързи печалби! Дано да ви загорчи!
1.
Бс
06.07.2023 20:36:49
Виж как щом си платиш и веднага се сменя тона статията. Типично за флегмите.
  Добави Коментар
Направете това, за да намалите разхода на гориво Поддържайте автомобила си в добро техническо състояние ОДК-Несебър организира урок по добрина за малките ученици от СУ "Любен Каравелов" Инициативата, организирана от Общински детски комплекс - Несебър, беше посветена на 21 ноември - Ден на християнското семейство
Главчев за Шенген: Финалното решение ще бъде взето декември, нещата вървят по план Финалното решение ще бъде взето на 12 декември на Съвета на вътрешните министри С тази царска запеканка със зеле и кайма впечатлявам всички гости Ще останат изумени от вкуса
Европрокуратурата разследва финансова злоупотреба при реставрация на българска църква Извършени са претърсвания в Бургас, Петрич, Рила и София Световна сензация: Твърдят, че Ружа Игнатова е жива и се крие в... В момента САЩ са предложили награда до 5 милиона долара за информация, която ще доведе до ареста и осъждането й
Зловещо: Момче задига номера от изгорялата кола на Гунди, ето какво се случва с него За съжаление Здравко Енчев също си отива млад от този свят Разкриха тайната й Никол Кидман използва интересен трик, за да омайва
Археологически музей ще бъде издигнат в Обзор В последните няколко години община Несебър направи значителни инвестиции в инфраструктурата на Обзор Спортна България скърби Отиде си млада баскетболна надежда
Обесилият се полицай оставил предсмъртно писмо? Жената, с която живее, го заварила същата нощ да пише на бял лист Дари 20 милиона Железния получи хонорар от 20 милиона долара за боя с Пол и дари сумата до цент