Цените по морето! Пицата стига 30 лв., цацата е по 10 лв., тараторът – 5 лв.
Рекордни цени за обяд са обявили част от заведенията по морето. Навсякъде порция цаца варира от 6,99 до 10 лв., пицата от павилион на улицата удари също 10 лв., като миналата година можеше да се купи с 3 лв. по-евтино. В ресторантите цените също са по-високи от миналогодишните.
В Слънчев бряг фамилна пица от 1200 грама излиза 30 лв., а в Несебър средната върви по 14 лв. в заведение.
Същите са цените и в Созопол. В обедните менюта, които са и най-евтините предложения на морето, рибената супа излиза 7,50-8 лв. За сравнение в някои по-тузарски ресторанти цената скача и до 15 лв. По-евтина е пилешката чорба, за която ще трябва да платите 5,50-6 лв. Порция телешки кюфтета с гарнитура са между 10 и 15 лв., а суджукът с гарнитура е около 10 лв. Кашкавал пане може да намерите и за 8,60 лв., а пиле с ориз ще ви струва 7-8 лв. Най-скъп е зарганът, който е по 16,90 лв. порцията. Котлет от акула има за 10,80 лв. Сред най-често поръчваните риби е скумрията с гарнитура, която може да се намери за 7-8 лв. Ако сте решили да изкарате истинска почивка и да обядвате и вечеряте в кръчма, подгответе си поне 300 лева дневно за изхранване на семейството и си имайте едно наум, че може и да не стигнат. Това е само при положение, че си правите доста добре сметката и не си угаждате с тънки мезета и отбрани питиета.
Среден клас ресторант в Свети Влас предлага мешана скара срещу 30 лв. и виенски шницел за 25 лв. Рибай стек от телешко може да похапнете на цена от 46 лв., кордон бльо за 26 лв. Толкова струва и порция ципура или лаврак. Деликатесния калкан на скара може да поръчате срещу 43 лв., а филе от сьомга – за 33 лв.
Цацата може да се намери и за 5 лв., и за 10 лв. за около 300 грама порция, зависи откъде е купена и дали е прясна или замразена. Тараторът по морето е 5 лв.