Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Спрете да панирате кашкавала така! Грешките, които допускаме при приготвянето му

Ключови думи: кашкавал пане, рецепта, как да панираме кашкавал, грешки при паниране на кашкавал

Ако обичате паниран кашкавал, но изпитвате трудности в неговото приготвяне, то в тази статия ще ви разкажем за всички тънкости за перфектен кашкавал пане.

Когато правите паниран кашкавал, има няколко често срещани грешки, които хората често допускат. Ето някои, които трябва да избягвате:

Избор на неправилния вид кашкавал

Не всички кашкавали са подходящи за паниране. Важно е да изберете кашкавал, който има твърда текстура и може да запази формата си при паниране и пържене. Меките кашкавали могат да се разтопят и да загубят формата си по време на процеса на пържене.

Не замразявате кашкавала

Замразяването на кашкавала за кратък период от време преди паниране може да му помогне да запази формата си по време на пържене. Тази стъпка е особено важна, ако използвате по-мек продукт. Замразяването на кашкавала за около 30 минути до един час преди паниране ще улесни обработката му и ще предотврати прекалено бързото му топене в горещото олио.

Пропускане панирането на брашно, яйце и галета - Правилното покриване на кашкавала в смес от брашно, яйце и галета е от решаващо значение за постигане на хрупкава и добре паниран кашкавал с идеална външност. Всеки слой служи за определена цел: брашното помага на яйцето да прилепне към кашкавала, а галетата осигурява желаната текстура. Пропускането на която и да е от тези стъпки може да доведе до по-малко хрупкаво и не толкова равномерно паниран кашкавал.

Не потапяте двойно панирания кашкавал - Двойното потапяне на кашкавала в сместа от яйца и галета може да осигури по-дебело и по-здраво покритие. След първото покритие от яйце и галета, потопете кашкавала отново в яйцето и галета, за да получите втори слой. Това ще доведе до по-добро хрупкане и по-равномерно паниране.

Не оставяте панирания кашкавал да почива преди пържене - След като панирате кашкавала, го оставете да почине върху тава или чиния за около 10-15 минути. Това време за почивка позволява на панировката да стегне и да прилепне правилно към кашкавала. Пропускането на тази стъпка може да доведе до падане на панировката по време на пържене.

Пържите кашкавала при грешна температура - Пърженето на паниран кашкавал при твърде ниска температура може да доведе до мазен и мокър краен продукт, докато пърженето при твърде висока температура може да доведе до прекалено бързо топене на кашкавала и изтичане. Идеалната температура за пържене на панирано сирене е около 175-190°C. Използвайте термометър, за да се уверите, че маслото е с правилната температура преди пържене.

източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
40% от участниците във Vivacom Техническа Академия остават на постоянна работа или платен стаж в компанията Студентите ще имат възможност да посетят наземната сателитна станция Плана – най-голямата на Балканите Ипотечните кредити растат въпреки мерките на БНБ Ръстът на заемите през октомври е по-голям от тези през предните месеци4 
Мама ме научи: Вече не купувам масло. Свинската мас винаги е в хладилника ми Вижте как да си я приготвите вкъщи Хотелиери с групови дела срещу Booking Платформата ги лишава от право да продават на желани от тях цени
Намереният мъртъв в Огоста Весимир Илиянов е бил убит На този етап няма повече информация около хода на разследването Тати носи, мама меси: БГ младежите най-мързеливи в ЕС Официално само 6,5 на сто от учещите се хващат да бачкат
"Капките" се завръщат! Геро ще води шоуто Пица за 1000 лв.: Как майстор от Бургас впечатли Италия При гарнирането използвал магарешки кашкавал
Кирил Петков към Бойко Борисов: При избора България или Пеевски, вие избрахте Пеевски! Зависимостта в политиката се оказа най-големия порок! Това написа съпредседател на "Продължаваме промяната" Кметът Николай Димитров обяви начало на реконструкцията на важен пътен участък в Несебър Дейностите включват цялостно изграждане на тротоарни алеи и ремонт и преасфалтиране на пътното платно
Направи голям трансфер Божинов получи признание в Италия Те бяха близки приятелки, а днес са кисели, с фалшиви усмивки и напълно се игнорират Мегaн Маркъл билa „ядoсaнa“ зaрaди шoутo нa Виктoрия Бекъм, тъй кaтo през следвaщaтa гoдинa и тя ще стaртирa кулинaрнa пoредицa в стрийминг плaтфoрмaтa