Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Спрете да панирате кашкавала така! Грешките, които допускаме при приготвянето му

Ключови думи: кашкавал пане, рецепта, как да панираме кашкавал, грешки при паниране на кашкавал

Ако обичате паниран кашкавал, но изпитвате трудности в неговото приготвяне, то в тази статия ще ви разкажем за всички тънкости за перфектен кашкавал пане.

Когато правите паниран кашкавал, има няколко често срещани грешки, които хората често допускат. Ето някои, които трябва да избягвате:

Избор на неправилния вид кашкавал

Не всички кашкавали са подходящи за паниране. Важно е да изберете кашкавал, който има твърда текстура и може да запази формата си при паниране и пържене. Меките кашкавали могат да се разтопят и да загубят формата си по време на процеса на пържене.

Не замразявате кашкавала

Замразяването на кашкавала за кратък период от време преди паниране може да му помогне да запази формата си по време на пържене. Тази стъпка е особено важна, ако използвате по-мек продукт. Замразяването на кашкавала за около 30 минути до един час преди паниране ще улесни обработката му и ще предотврати прекалено бързото му топене в горещото олио.

Пропускане панирането на брашно, яйце и галета - Правилното покриване на кашкавала в смес от брашно, яйце и галета е от решаващо значение за постигане на хрупкава и добре паниран кашкавал с идеална външност. Всеки слой служи за определена цел: брашното помага на яйцето да прилепне към кашкавала, а галетата осигурява желаната текстура. Пропускането на която и да е от тези стъпки може да доведе до по-малко хрупкаво и не толкова равномерно паниран кашкавал.

Не потапяте двойно панирания кашкавал - Двойното потапяне на кашкавала в сместа от яйца и галета може да осигури по-дебело и по-здраво покритие. След първото покритие от яйце и галета, потопете кашкавала отново в яйцето и галета, за да получите втори слой. Това ще доведе до по-добро хрупкане и по-равномерно паниране.

Не оставяте панирания кашкавал да почива преди пържене - След като панирате кашкавала, го оставете да почине върху тава или чиния за около 10-15 минути. Това време за почивка позволява на панировката да стегне и да прилепне правилно към кашкавала. Пропускането на тази стъпка може да доведе до падане на панировката по време на пържене.

Пържите кашкавала при грешна температура - Пърженето на паниран кашкавал при твърде ниска температура може да доведе до мазен и мокър краен продукт, докато пърженето при твърде висока температура може да доведе до прекалено бързо топене на кашкавала и изтичане. Идеалната температура за пържене на панирано сирене е около 175-190°C. Използвайте термометър, за да се уверите, че маслото е с правилната температура преди пържене.

източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тим от четвърта дивизия със сензационен трансфер Владо Стоянов ще пази в Австрия Ако имате един картоф вкъщи, непременно пробвайте тази рецепта! Фантастично вкусни картофени мекици с кашкавал
На почивка на Карпатите хапнахме най-вкусния гъбен сос, а любезната леля Люся ми даде рецептата В последния ден на почивка събрах смелост и помолих леля Люся да ми разкаже как приготвя своя специален сос от печурки Международна операция с участието на България: Заловени са над 2,7 милиона евро В и извън рамките на специализираната операция през 2024 г. българските митнически органи са установили парични средства с равностойност 13,9 млн. лв.
"Телеграм" е дал на българските власти данни за потребители Получени са IP адресите и телефонните номера на 40 ползватели Тази разядка с червена леща е право в десятката, всички вкъщи си облизаха пръстите Ароматна и нежна комбинация от вкусове, която ще ви очарова
Готова е да прекрати кариерата си Опитва се да преоткрие себе си За неразбралите: Заплатата от 1077 лв., всъщност е 835, 73 лв. С настъпването на новата година стана ясно, че някои от най-нископлатените вече получават брутно възнаграждение от 1077 лева, докато други остават на предишните 933 лева
42-годишна роди тризнаци 9 години продължили опитите за дете на Владимира Доказано! Грозните мъже са предпочитани за връзка Учените накарали 119 мъже и 140 жени да опишат представите си за перфектен партньор, колко точно отговаря настоящия на очакванията им
Почина известен бизнесмен Напусна ни Красимир Иванчев Без печене и губене на време! Правя супер бърза крем-торта с тази тайна съставка А тя е... обикновени вафли!